Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Kruna godine

Nakon rasprodane Arene Jelena Rozga večeras nastupa na Adventu u Zadru

Autor: Zadarski list

27.12.2022. 11:27
Nakon rasprodane Arene Jelena Rozga večeras nastupa na Adventu u Zadru


Tko ove godine nije nastupio u zagrebačkoj Areni i na zadarskom Adventu, ne može se pohvaliti da je u 2022. nastupio na vjerojatno dvije najatraktivnije pozornice u Hrvatskoj. Do sada je to uspjelo grupi Dalmatino i Petru Graši, a večeras će godinu okruniti uvijek atraktivna pjevačica zabavnih nota Jelena Rozga.


Splitska pjevačica prije desetak dana oduševila je posjetitelje zagrebačke Arene, u kojoj je okrunila jednu vrlo uspješnu godinu. Njezin posljednji album „Minut srca mog (acoustic)“ prošlog je tjedna postao novi broj jedan Top-liste prodaje Hrvatske diskografske udruge, nastale na osnovu podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Time je nadmašila prodaju albuma Parnog valjka i Crvene jabuke, dok je u konkurenciji stranih albuma najprodavaniji izvođač Bruce Springsteen.


Uspješna karijera


Rozga je glazbenu karijeru počela 1996. godine kao pjevačica grupe Magazin, u kojoj ostaje punih deset godina. U samostalnu karijeru ušla je albumom „Oprosti mala“ 2006. godine, a pravi uspon doživljava 2011., naslovnim hitom istoimenog albuma Bižuterija, koji je dobio Porina za Hit godine. U 2016. objavila je treći studijski album „Moderna žena“, koji je poput ovog najnovijeg bio najprodavaniji album u Hrvatskoj.
Posjetitelji zadarskog koncerta moći će tijekom dva sata uživati u najvećim hitovima njezine karijere kao što su „Nirvana“, „Daj šta daš“, „Ako poludim“, „Dobitna kombinacija“, „Okus mentola“, „Bižuterija“, „Tko me zove“, „Opijum“, „Razmažena“, a bit će tu i hitova iz vremena s Magazinom poput „Dani su bez broja“, „Suze biserne“… Jelena za svoju publiku uvijek pripremi neko iznenađenje, a ako želite znati koje, dođite večeras na Trg Petra Zoranića u 20:30 sati.


Bogata koncertna aktivnost


U ovom tjednu nastavlja se bogata koncertna aktivnost na zadarskom Adventu, pa ćemo tako nakon Rozge u srijedu, četvrtak i petak imati priliku čuti domaće snage – Zorana Jelenkovića, Sexymotherfuckers i Juru Brkljaču. U subotu se organizira doček Nove godine na otvorenom s Tončijem Huljićem & Madre Badessa bendom, klapom Rišpet te sastavima Forum i Black Coffee. Na samu godinu na adventskoj pozornici nastupa grupa Vista.