Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Trodnevni festival

Najavljeno drugo izdanje Zadar Sunset Festivala: Očekujemo 8 tisuća posjetitelja

Autor: Nikolina Lucić

10.05.2023. 11:56
Najavljeno drugo izdanje Zadar Sunset Festivala: Očekujemo 8 tisuća posjetitelja

Foto: Arif Sitnica

Drugo izdanje Zadar Sunset Festivala, koje je prošlo ljeto okupilo više od deset tisuća rasplesanih gostiju u četiri festivalska dana na posebnom plesnom podiju tik do Pozdrava Suncu pružio je jedinstvenu mogućnost gostima da uživaju u zalasku Sunca, a uz to plešu uz DJ zvijezde i najnovije svjetske glazbene hitove. Festival se pokazao kao izvrsna dodatna turistička ponuda Grada Zadra koja je ujedno i velika reklama s obzirom da su ulaznice za Festival kupljene u čak 42 zemlje svijeta. Treće izdanje Festivala, od 31. srpnja do 2. kolovoza ponovno će ugostiti neke od najvećih DJ zvijezda, a više o svemu kazali su nam Mario Paleka, Nina Begonja i Drago Vukelić, koji nam je kazao kako za sada otkrivaju tek prvu fazu festivala.


– Mijenjamo strukturu festivala, a ove godine očekujemo oko 7 do 8 tisuća posjetitelja u tri dana festivala. Prošle smo godine najviše gostiju imali iz Njemačke, Italije i Francuske, dodao je Vukelić, dok je Nina Begonja dodala kako Select Croatia promovira lokalne izvođače.


Samo najbolje


– Od početka smo uključeni i surađujemo s BSH na ovom projektu. Od lokalnih izvođača možemo očekivati samo najbolje. Potičemo razvoj njihovih karijera i podizanju njihove prepoznatljivosti i samopouzdanja na zahtjevnom tržištu elektronske glazbe, kazala je Begonja.


Prošlogodišnje četverodnevno izdanje Festivala obogatilo je turističku i zabavnu ponudu Zadra. Putem festivalskih, ali i društvenih mreža samih izvođača slika iz Zadra putuje svijetom.


Mario Paleka je naglasio kako im je velika privilegija ponovno ugostiti Sunset Festival.


– Prije svega nam je važni da gosti na najbolji način dožive naš grad, iako je elektronička glazba manje zastupljena na zadarskom glazbenom nebu. Treće izdanje znači da je festival već dodana vrijednost u našoj turističkoj ponudi. Prepoznat je od strane velikog broja stranih turista, tako da naše sugrađane i ove godine molimo za razumijevanje kroz tri dana trajanja festivala. Želimo stvoriti jak festival, koji će nam pomoći u izgradnji osovine festivalske ponude u našoj regiji, zaključio je Paleka.


Drago Vukelić