ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

KVARTipo

Na Brodarici uskoro novo dječje igralište

Autor: Matea Guzalić

18.09.2023. 12:38
Na Brodarici uskoro novo dječje igralište

Foto: GRAD ZADARU sklopu projekta KVARTipo građani su na javnoj tribini za Mjesni odbor Brodarica, između ostalog, odabrali i uređenje dječjeg igrališta. Kroz postupak javne nabave, Komunalni odjel izradio je projektnu dokumentaciju za šest dječjih igrališta, između kojih i za ovu lokaciju.


Površina koja će biti obuhvaćena dječjim igralištem iznosi 136,00 metara četvornih, a predmetna lokacija planiranog igrališta je na k.č. 3433, k.o. Zadar uz Ulicu Ivana Gundulića s jugozapadne strane, između višestambenih zgrada. Organizacija igrališta pažljivo je planirana kako bi se očuvala postojeća stabla, čime se osigurava da djeca imaju prirodni hlad i igralište koje će biti u skladu s okolinom.


– Organizacija dječjeg igrališta uvjetovana je oblikom katastarske čestice i položajem visokih stabala na način da se igralište smjesti unutar čestice bez da se uklanjaju postojeća stabla te da se postigne maksimalna zaštita djece prilikom igre. Igrala su naručena, isporuku očekujemo ubrzo, nakon čega možemo započeti s pripremnim radnjama za izgradnju dječjeg igrališta. Sigurni smo da će ovo biti na zadovoljstvo mališana, a vjerujemo i na ugodu svim ostalim sugrađanima tog dijela grada, izjavio je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, dodajući da je Grad Zadar sredstva za realizaciju osigurao kroz Javni poziv za sufinanciranje uređenja i opremanja dječjih igrališta na području Zadarske Županije u iznosu od 9.300 eura.
Osim izgradnje igrališta na Brodarici, u planu su slični projekti i na ostalim lokacijama.


– Uz izgradnju dječjeg igrališta na ovoj lokaciji, projektna dokumentacija za cjelovitu rekonstrukciju dječjeg igrališta na Putu Petrića predana je UO-u za EU fondove s ciljem apliciranja EU sredstava, dok do konca godine planiramo urediti i novo dječje igralište u Kožinu, ovog puta uz dječji vrtić, s obzirom na to da je lokacija postojećeg privatno vlasništvo, objasnio je Dujela.