Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

BACK 2 BASIC

Mario Milin pobjednik Regionalnog natjecanja barmena

Autor: Marina Šaponja

02.06.2023. 15:52
Mario Milin pobjednik Regionalnog natjecanja barmena

Foto: Luka JeličićNa Regionalnom natjecanju barmena, u organizaciji Udruge ugostiteljskih djelatnika Back 2 basic pobjedu je o među 13 natjecatelja odnio Mario Milin djelatnik caffe bara »Branimir« s koktelom »Bruno«. Pobjednički pehar Mariju je uručio zadarski gradonačelnik Branko Dukić.


Milinu je ovo prvo sudjelovanje i odmah je osvojio glavnu nagradu za svoj koktel kojeg je nazvao po trogodišnjem sinu.


– U ugostiteljstvu sam 21 godinu, a sad sam prvi put sudjelovao na ovom natjecanju. Pobjeda mi puno znači, rezultat je to truda i rada, a mogu reći da sam se za ovo natjecanje pripremao više od dva tjedna. U tim pokušajima, bilo je i neuspjelih, kroz smijeh govori Mario i pojašnjava što je to točno spremao.
– Na natjecanje smo trebali doći sa svojom idejom kakav ćemo koktel spremati, dekoracijom i predstaviti ga. Moj koktel je kombinacija espresso martinija, unutra je išao gin, Jack Daniels od jabuke, sirup od čokolade i cimeta, bitter i kao dekoracija dehidrirana jabuka, objašnjava Mario.Pobjedu nije očekivao, jer kaže, konkurencija je bila jaka, ali mu je jako drago da je upravo njegov »Bruno« prepoznat od strane struke kao najbolji koktel u kojem su svi okusi bili odlično balansirani.


Tako su odlučili članovi stručnog žirija, Drago Sikirić, Antonia Gabrić i Daniel Krizman, dok je Ivica Galošić ocjenjivao najbolji stručni rad. Cijelo natjecanje nagledao je Frano Stjepović iz Hrvatske udruge barmena.


– Preporučio bih svim barmenima da dođu, da sudjeluju na ovom natjecanju, rekao je Mario.


Mario Milin će svoju pobjedničku titulu nastojati obraniti na državnom prvenstvu natjecanja barmena koje se u listopadu održava u Dubrovniku gdje se očekuje puno veća konkurencija. Najvještiji barmeni snage će dalje odmjeriti na svjetskom natjecanju barmena koje će se održati u Rimu. Na Regionalnom natjecanju barmena drugo mjesto pripalo je Goranu Ležaiću, a treće Filipu Šešelju.


Sponzorsku nagradu osvojio je Roko Mijatović, Lovre Weber dobio je nagradu za najbolju upotrebu tog sastojka u koktelu. Melani Breulj osvojila je nagradu kao najmlađa sudionica, a najbolju kreaciju imala je Lara Božić. Najbolji stručni rad imao je Roko Haberle.