Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Stranka odlučila

Marin Čavić HDZ-ov kandidat za načelnika Starigrada

Autor: Marina Vlakić

06.01.2023. 14:21
Marin Čavić HDZ-ov kandidat za načelnika Starigrada

Foto: Toni PerinićPročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Starigrad, Marin Čavić, HDZ-ov je kandidat za načelnika Starigrada. Prijevremeni izbori za rukovodstvo Općine odlukom Vlade održat će se 12. veljače, dokad će se znati i tko su Čavićevi protukanidati.


Naime, Čavić je Općinu preuzeo u statusu povjerenika nakon što je bivši načelnik, HDZ-ov Krste Ramić, morao odstupiti s dužnosti zbog pravomoćne presude Županijskog suda u Puli koji ga je, zbog zbog davanja lažnog iskaza, proglasio krivim te osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od tri godine.


Po sili zakona prestao mu je mandat te je Vlada pročelnika Čavića krajem prosinca imenovala za povjerenika, u čemu mu je pomogao dotadašnji rad na najvažnijem pročelničkom mjestu. Čavić je stoga bio upoznat sa svim poslovima i programima Općine, zbog čega se HDZ i odlučio kandidirati ga za načelnika Starigrada, računajući i na podršku koju uživa među tamošnjim stanovništvom.
Uskoro će se znati koja će stranka ili nezavisna lista ući u izbornu utrku s Čavićem, kao i to hoće li HDZ zadržati ddugogodišnju vlast u ovoj općini.