Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sjednica Gradskog vijeća

Pred Vijećnicima je druga točka dnevnog reda, a vezana je uz proračun za sljedeću godinu

Autor: Zadarski list

22.12.2022. 09:32
Pred Vijećnicima je druga točka dnevnog reda, a vezana je uz proračun za sljedeću godinu

Foto: Zadarski listKrenula je druga točka dnevnog reda oko koje se očekuje duga rasprava. Ova točka vezana je uz Proračun grada Zadra za 2023. godinu te za sljedeće dvije godine.


Završen je Aktualni sat i prelazi se na prvu točku dnevnog reda. Vijećnicima se obratio Denis Derežić iz HABOR-a, radi pomaganja gradu Zadru u sklopu projekta modernizacije javne rasvjete.


Nakon što je Ante Rubeša iznio svoje tvrdnje, pred govornicu stao je gradonačelnik Dukić. Prilikom početka odgovaranja na iznesene tvrdnje neki vijećnici su se digli i počeli prosvjedovati, a najglasniji je bio vijećnik Enio Meštrović koji je dobio opomenu.
Prikazani su računi najma dvorane KK Zadra. Prema rečenom KK Zadar je dobio popust na najam u studenom 2021. godine, no cijena najma dvorane ostala je jednaka prije i poslije navedenog popusta, a iznosila je nešto malo više od 100 tisuća kuna. Na kraju je Rubeša predao kuvertu s revizijskim izvješćem.Ante Rubeša obratio se gradonačelniku povodom isteka godine dana u Nadzornom odboru KK Zadra te je podnio godišnje izvješće i iznio prijedloge. Kazao je kako može predati samo polugodišnje izvješće jer je zbog raznih događaja je bio legalan samo 6 mjeseci.


Vijećnik Daniel Radeta upozorio je kako Zadar ima veliki problem s onečišćenjem mora: – U sljedeću turističku sezonu ne možemo ući bez pumpne stanice, jer će se more od kojeg imamo svi imamo velike koristi pretvoriti u kaljužu.”


“Na stolu” su se našla brojna pitanja, a neka su bila vezana uz polivalentnu dvoranu koju je na korištenje dobila Kino Zona, izgradnju Dječjeg vrtića u Diklu, pitanje obnove parka na Vruljici  a, primjerice, vijećnik Ante Kolega je imao inicijativu za rješavanje problema parkinga kod Poliklinike.


Nakon glasovanja, određene točke su za odgodu su usvojene. Sada vijećnici daju prijedloge te postavljaju pitanja gradonačelniku Dukiću.


Sjednica Gradskog vijeća započela je Aktualnim satom na kojem je Roko Tadin zatražio skidanje nekoliko točaka dnevnog reda. Razlog za to je istaknuo kako je danas najvažniji proračun, te se prva i druga točka mogu odgoditi za drugi put.


Počela je 16. sjednica Gradskog vijeća, na čijem će se Aktualnom satu naći pet prijedloga i jedna prezentacija. Prva točka o kojoj će se raspravljati je prezentacija modela modernizacije javne rasvjete. Nakon toga na red je prijedlog Proračuna Grada Zadra za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu, zatim prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Zadra za 2023. godinu. Kao 4. točka u aktualnom satu “na stolu” će se naći  prijedlog višegodišnjeg Plana uravnoteženja Proračuna Grada Zadra za razdoblje 2023. – 2025. godine, 5. je prijedlog Odluke o utrošku sredstava komunalne naknade u 2023. godini  te prijedlog Odluke o utrošku sredstava komunalnog doprinosa u 2023. godini.


Sveukupno je predviđeno 35 točaka dnevnog reda u aktualnom satu.


Foto


Gradsko vijeće 22.12.2022.


avatar

Snimio: Arif Sitnica


22.12.2022. 12:22


Galerija

Foto: Arif Sitnica