Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sjednica Gradskog vijeća

Ante Rubeša podnio ostavku na mjestu predsjednika Nadzornog odbora KK Zadra

Autor: Zadarski list

22.12.2022. 11:20
Ante Rubeša podnio ostavku na mjestu predsjednika Nadzornog odbora KK Zadra

Foto: ScreenshotNa 16. sjednici Gradskog vijeća tijekom Aktualnog sata vijećnik Ante Rubeša dao je neopozivu ostavku na mjestu predsjednika Nadzornog odbora KK Zadra.


-Želim vas obavijestiti da je moj rad u KK Zadru završio, te da podnosim neopozivu ostavku na poziciju člana a time i predsjednika NO KK Zadra. Odluka o sudbini kluba je i prije bila samo i isključivo na vama. Na nama je bilo da vam ponudimo rješenja, kazao je Rubeša na sjednici te pritom podnio i izvješće o radu kluba.


-Prema statutu Nadzorni odbor podnosi godišnje ili u rijetkim slučajevima polugodišnje izvješće. Premda sam u NO proveo točno godinu dana, nažalost radi manipulacija s legalnošću, ostavkama članova NO i upravom koja je nesuradnjom prikrivala kriminal, mogu vam predati samo polugodišnje izvješće, pošto sam samo toliko i bio legalan.
Rubeša je prilikom podnošenja ostavke predložio nekoliko savjeta kako bi KK Zadar preživio. Kazao je kako bi bazeni trebali biti predani na upravljanje nekoj javnoj ustanovi, a dvorana Višnjik košarkaškom klubu.


Ako ne bi bilo tako, Rubeša je predložio da sponzor KK Zadra bute ŠC Višnjik.


Treći prijedlog je bio  da se ide u restrukturiranje, da se napravi nova tvrtka, dok bi se stara gurnula u stečaj.