Četvrtak, 29. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

počinio više prekršaja

Pritvoren muškarac koji je plinskim pištoljem pucao na Brodarici

Autor: K.E.

14.07.2023. 14:32
Pritvoren muškarac koji je plinskim pištoljem pucao na Brodarici

Foto: IlustracijaPolicijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za dva kaznena djela iz domene kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece, kazneno djelo prijetnje te za počinjene prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Sumnjiči ga se da je jučer, 13. srpnja 2023. godine oko 12.20 sati u Zadru na gradskom predjelu Brodarica, na otvorenom prostoru, iz plinskog pištolja u zrak ispalio tri hitca te svojim protupravnim ponašanjem prema bliskim osobama, kod njih izazvao strah i uznemirenost.


Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su ga uhitili te priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja proveden je očevid tijekom kojeg je izuzet plinski pištolj s pripadajućim spremnikom.
Provedenom pretragom doma i drugih prostorija koji osumnjičeni koristi na području Zadra, pronađen je i oduzet plinski pištolj s 23 komada pripadajućeg streljiva, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dva pakiranja amfetamina tzv. „speeda“ težine oko 2,5 grama i  oko 0,6 grama.


Zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela iz domene kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece te prijetnja na štetu bliskih osoba, protiv 40-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava te je danas predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.


Zbog posjedovanja oružja C kategorije, koje nije prijavio nadležnom tijelu, neovlaštenog pucanje te zbog posjedovanja droge, nadležnom sudu u Zadru, protiv 40-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.