Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

FOTOGALERIJA

Jelena Rozga: Ne želim se promovirati privatnim životom, izabrala sam pjevanje

Autor: Zadarski list

28.12.2022. 09:44
Jelena Rozga: Ne želim se promovirati privatnim životom, izabrala sam pjevanje

Foto: TZ Grada Zadra/Bojan Bogdanić

Jelena Rozga sinoć je na Adventu u Zadru održala jedan od ljepših adventskih koncerata. Iako je s prvim taktovima, nakon cijelog dana oklijevanja, počela padati kiša, nekoliko stotina obožavatelja je sa splitskom pjevačicom otpjevalo najveće hitove iz njezine karijere, kao i nekoliko pjesama drugih izvođača koje su našle mjesto na njezinom posljednjem albumu „Minut srca mog (acoustic)“. S Jelenom smo razgovarali u backstageu uoči samog početka koncerta.
* Bila je ovo jedna godina koja za Vas završava vrlo uspješno, reklo bi se – došli ste tiho i ušli u legendu. Prvo mjesto najprodavanijih albuma, rasprodana Arena u Zagrebu, evo i koncerta na Adventu u Zadru, nije ni to zanemarivo. Kako je došlo do toga?
– Radom. Puno vremena smo radili na albumu, moji divni dečki su svirali cijeli akustični album, izvrstan posao odradio je sjajni producent Srđan Sekulović – Skansi. Bilo je jako puno posla oko toga, prije nešto više od tjedan dana dogodila se i prva rasprodana Arena, sjajan koncert. Treba puno raditi, ništa nije slučajno.

TZ Grada Zadra/Bojan Bogdanić


* Od 2016. godine imali ste puno koncerata, projekata, ali album Moderna žena bio je posljednji studijski album. Bila je doduše u međuvremenu i korona, jeste li možda imali planove objaviti nešto ranije?
– Ne opterećujem se novim materijalima, izbacujem pjesmu po pjesmu, ne žuri mi se. Imam toliko pjesama u karijeri da nema potrebe žuriti. Kad dođe ona oprava, to će biti to.
* Čini nam se da je Huljić malo kiksao, dao se u autorske projekte, Madres Badessa, pop misa….
– Nikako. Tonči je genijalac, kao i njegova supruga Vjekoslava koja radi genijalne tekstove, za mene već punih 27 godina, tako da mi sve to polako i studiozno radimo.
* Huljić nam je ovog ljeta rekao da mu se više ne rade pop pjesme, uz dodatak, „osim za Grašu i Jelenu, za njih uvijek“.
– To stoji, za nas je uvijek otvoren. On je super lik, dobar čovjek, sjajan autor.

TZ Grada Zadra/Bojan Bogdanić


* Obično se smatra da veliki hitovi ne traju dugo, da su to sezonske pjesme, iznenađuje pomalo da su neke naoko takve pjesme ipak preživjele tih 16 godina…
– Nisu neke, nego mogu reći sve. To su dobre pjesme, neke i 27 godina stare, po jednoj njih sam nazvala i ovaj akustični album. Vjerujem da su to  bezvremenske pjesme koje će generacije pjevati na koncertima.
* Na novom akustičnom albumu otpjevali ste neke svoje, ali i pjesme drugih izvođača koje su najviše utjecale na vas. Kako ste napravili izbor?
– Težak je bio izbor, snimila sam puno pjesma. Jednu večer sjedili smo Tonči, Vjekoslava i ja i počeli pisati, pa samo došli do 10, 11… Došlo smo do 19 i rekli „to je to“. Puno pjesama koje smo spomenuli nije moglo ući na album, bit će prilike.
* Jesu li to pjesme koje inače izvodite na posljednjim koncertima?
– Da, s tim da neke od njih, kao duet „Zar je ljubav spala na to“, koju sam kao pjevačica Magazina otpjevala s Tifom, a na ovom albumu s Cvekom, ne izvodimo baš često.
* Možemo li očekivati neke nove projekte, albume…
– Izbacili smo novi singl „Samo se ljubiti isplati“, trenutačno njega promoviramo, idemo dalje polako.
* U Zadru ste sigurno bili puno puta, vjerojatno pamtite neke koncerte, evo mi se sjećamo nastupa s Bajagom, a Vi…
– Bilo ih je puno, ali dugo nisam bila u Zadru, zato sam se jako radovala ovom adventskom koncertu.
* Iako ste dio estrade, nemate toliko razvikan privatni život poput mnogih svojih kolega, koji se na neki način tako i promoviraju?
– Pa i ne treba biti, ne gledam na privatni život kao na nešto čime bih se promovirala. Netko tako voli, ja sam izabrala pjevanje, zato sam ovdje.


Foto


Jelena Rozga sinoć na Adventu održala jedan od ljepših adventskih koncerata


avatar

Snimio: Bojan Bogdanić/TZG Zadar


28.12.2022. 09:42
Galerija

Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar