Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

VAŽNA SURADNJA

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru uručena donacija s Tuna, Sushi & Wine Festivala

Autor: Portal ZL

16.06.2023. 15:41
Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru uručena donacija s Tuna, Sushi & Wine Festivala

Foto: Bojan BogdanićDirektor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka danas je učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, njihovoj ravnateljici Diani Radić Škara i nastavniku kuharstva Renatu Kraljevu uručio ček od 5.284,16 eura. Radi se o prihodu s nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala, na kojemu su sudjelovali učenici, a koji se tradicionalno dodjeljuje ovoj ustanovi u cilju poboljšanja uvjeta školovanja neophodnih kadrova u turizmu – kuhara, konobara i komercijalista.


Ravnateljica Radić Škara zahvalila je Turističkoj zajednici na uključivanju učenika u brojne manifestacije, koje su većini od njih prvo iskustvo rada s ljudima.


– Naši učenici tijekom cijele godine usavršavaju se u svojim zanimanjima te vole izaći i pokazati što su naučili. Dosadašnjim donacijama obnovili smo dio inventara potrebnog za održavanje nastave i praktičnog rada. Ovakve prilike daju i njima osjećaj zadovoljstva da su nešto uspjeli napraviti svojim radom, istaknula je ravnateljica.


Foto: Bojan Bogdanić


Važna suradnja
Direktor Paleka kaže kako je ova suradnja rezultat dugoročnog promišljanja o potrebi educiranja kadrova u turizmu.


– Privilegij nam je raditi s ovom djecom koja s puno entuzijazma stječu svoja prva neposredna iskustva, već sada se vidi da imaju puno potencijala te da ne trebamo brinuti za turistički kadar. Suradnja ima dvije podjednako važne komponente, a to su stjecanje novih iskustava i opremanje škole potrebnim inventarom, istaknuo je Paleka prilikom uručenja čeka.


Suradnja će se nastaviti uključivanjem učenika u sve veće manifestacije koje će TZ grada organizirati, poput Meat Me festivala ili Fish & Jazz Festivala.


Foto: Bojan Bogdanić