Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Istječe mu mandat

Grgo Peronja imenovan za v. d. direktora Odvodnje

Autor: Marina Vlakić

29.11.2022. 13:32
Grgo Peronja imenovan za v. d. direktora Odvodnje


Dugogodišnji direktor Odvodnje, Grgo Peronja, imenovan je za vršitelja dužnosti direktora ove gradske tvrtke. S obzirom da mu ističe četverogodišnji mandat, Skupština ovog trgovačkog društva povjerila mu je v. d. status dok Grad ne raspiše natječaj za novog rukovoditelja poduzeća.


Peronja nam je kazao kako se više neće kandidirati na ovu dužnost jer uskoro ispunjava sve uvjete za odlazak u mirovinu. Već je obnašao dužnost direktora Odvodnje, potom i savjetnika kada je rukovodstvo tvrtke preuzeo HDZ-ov koalicijski partner HSP Ante Starčevića, da bi ga Grad 2017. opet imenovao za vršitelja dužnosti, potom i direktora.


– Ističe mi mandat, a budući da sam u 40. godini radnog staža najelegantije je rješenje bilo imenovati me za vršitelja dužnosti na godinu dana. Neću se više kandidirati, to je sigurno, kazao nam je Peronja.
Bit će zanimljivo pratiti tko će doći na njegovo mjesto s obzirom da je riječ o jednoj od najužarenijih direktorskih fotelja. Naime, svi direktori Odvodnje godinama su se suočavaali s prosvjedima stanara s predjela Smiljevac koji već godinama trpe nesnosan smrad pročišćivača otpadnih voda zbog čega su prosvjedovali čak i na glavnom gradskom trgu jer su i ljeti zbog smrada morali zatvarati prozore.


No Grad je prošle godine u svibnju potpisao Ugovor na dogradnji Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar u Zadru u sklopu Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Zadar-Petrčane, najavljujući kako »za dvije godine više neće biti neugodnih mirisa«, što znači da će i novom direktoru Odvodnje posao biti lakši jer mu neće u dvorište dolaziti ogorčeni građani.