Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

OTVORENJE IGRALIŠTA

Gradonačelnik tricom otvorio novo igralište za košarku 3x3 na Višnjiku

Autor: Alen Plahinek

29.06.2023. 18:14
Gradonačelnik tricom otvorio novo igralište za košarku 3x3 na Višnjiku

Foto: Arif SitnicaDanas je uz Dječji vrtić Višnjik III, otvoreno novo betonsko igralište za košarku tri na tri. Na otvorenju su bili predstavnici Grada, ŠC-a Višnjik i Hrvatskog olimpijskog odbora. Osim njih, došlo i desetak momaka iz zadarske Škole košarke koji su odigrali međusobne revijalne susrete. Zadarski gradonačelnik Branko Dukić zahvalio je Hrvatskom olimpijskom odboru i Odjelu za šport i kulturu što su kvalitetnom suradnjom proširili, već sada, bogatu ponudu Višnjika.


Foto: Arif Sitnica


Bazenska školjka kroz 10 dana


– Ovom suradnjom infrastrukturno smo ponovno nadopunili ŠC Višnjik. Dobili smo jedno sasvim novouređeno igralište, za košarku tri na tri, to je nedostajalo sportskoj ponudi. Na nama je da dalje radimo i planiramo buduće investicije. Ono što mene veseli, a nadam se i mnoge druge, ubrzo počinje ozbiljno projektiranje za bazen i skakaonicu te vjerujem da ćemo uskoro imati i to, istaknuo je Dukić.


Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, istaknuo je kako je najvažnije konstantno ulaganje u ŠC Višnjik, u javne sadržaje, koji se obilato koriste.
– Ovdje trenira 160 klubova, preko 4 tisuće ljudi i ovo je još jedan teren na korist svim našim građanima. Uspjeli smo realizirati ovaj projekt vrijedan 45 tisuća eura. Što se bazena tiče, mi imamo građevinsku dozvolu, dok se bazenska školjka trenutno nalazi u Splitu. Dogovaramo da se odvoji dio bazenske školjke koji ide u Imotski od ovog koji dolazi k nama. Sve bi kod nas trebalo stići kroz sljedećih desetak dana, a smjestit ćemo ga u podrum postojećeg bazenskog plivališta. Trenutno radimo projekte skakaonice i ugradnje školjke sa završetkom projekta. Uz zatvoreno plivalište bit će i vanjski olimpijski bazen i bazen za skokove u vodu, čime ćemo dobiti jedan od najatraktivnijih sadržaja za vodene sportove u Europi, naglasio je Karlović.


Foto: Arif Sitnica


Odbojka na pijesku


Neven Šavora iz HOO-a iznimno je zadovoljan odličnom dugogodišnjom suradnjom sa gradom Zadrom i Višnjikom te najavio nešto novo na području ŠC-a.


– Ovo je jedan u nizu objekata koje smo pripomogli ili financirali, a moram istaknuti kako smo već na prošloj sjednici Olimpijskog odbora odobrili financiranje još jednog projekta. U tom smislu HOO će i dalje snažno podupirati Sportsku zajednicu grada Zadra i nadam se da će ta suradnja biti i dalje na ovoj razini na kojoj je sada – kazao je Šavora te prepustio riječ Snježani Jurinić, predsjednici Sportske zajednice grada Zadra.


– Svake godine kada apliciramo za programe HOO-a, obično imamo dva do tri odobrena programa. Jedan od tih je aktivna zajednica, gdje se obično radi o infrastrukturi, a imaju i zdravstveni programi koji se odobravaju klubovi. Ove godine, odnosno prošli tjedan smo dobili odobrena sredstva za dva igrališta za odbojku na pijesku. Isto tako, ženski nogometni klub iz Vrčeva je dobio od 6,6 tisuća eura (50 tisuća kuna) za raznu opremu – poručila je Jurinić.


Poslije medijskih zadataka, gradonačelnik Dukić uzeo je loptu, stao na tricašku liniju i iz četvrtog pokušaja bio precizan čime je i službeno otvoreno novo igralište.


Foto: Arif Sitnica