Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Poništen postupak javne nabave

Grad će raspisati novi natječaj za gradnju groblja u Crnom

Autor: Marina Vlakić

11.08.2023. 08:53
Grad će raspisati novi natječaj za gradnju groblja u Crnom

Foto: Arif SitnicaZbog previsoke financijske ponude jedinog ponuđača na natječaju za niveliranje groblja i izgradnju grobnica na novom groblju u Crnom, Grad Zadar poništio je natječaj te idu u raspisivanje novoga.


– Grad Zadar je nakon poništenja Javne nabave, a razlog je pristigla ponuda koja je znatno iznad procijenjene vrijednosti, zatražio od projektanta da ažurira procjenu vrijednosti predmetnih radova prema sadašnjem stanju na tržištu. Novu procijenjenu vrijednost treba uvrstiti u plan nabave i onda će se pokrenuti novi postupak javne nabave, kaže voditeljica Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom, Ivana Dadić.


Procijenjena vrijednost nabave bila je 2,5 milijuna eura, a zamjenik gradonačelnika Ante Babić u obrazloženju Odluke o poništenju javne nabave navodi kako je u predmetnom postupku pristigla nova ponuda čija cijena prelazi planirana, odnosno osigurana novčana sredstva naručitelja za nabavu.
– Sukladno članku 3., točki 13. ZJN 2016. propisano je da svaka ponuda čija cijena prelazi planirana, odnosno osigurana novčana sredstva naručitelja za nabavu je neprihvatljiva ponuda, obrazlaže dogradonačelnik.