ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nakon dugog čekanja

Gotovi radovi na asfaltiranju Vinkovačke ulice

Autor: Matea Guzalić

28.09.2023. 13:08
Gotovi radovi na asfaltiranju Vinkovačke ulice

Foto: Grad ZadarNakon dugog čekanja i imovinskopravnih prepreka, Vinkovačka ulica u Zadru napokon ima novu asfaltiranu prometnicu. Stanovnici ovog kvarta s nestrpljenjem su čekali ovaj trenutak, no iako su radovi na asfaltiranju gotovi, još su potrebni završni koraci kako bi se osigurala potpuna funkcionalnost i sigurnost na ovoj prometnici.


– Ulica je već asfaltirana, još samo nedostaju horizontalna i vertikalna prometna signalizacija, kratko nam je ispričao Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.


Horizontalna signalizacija, poput pješačkih prijelaza i prometnih traka, igra ključnu ulogu u usmjeravanju prometa i povećanju sigurnosti na cesti. S druge strane, vertikalna signalizacija uključuje postavljanje prometnih znakova koji upozoravaju na brzinu, obavezne smjerove i druge informacije važne za promet. Očekuje se da će se ove oznake i znakovi uskoro postaviti kako bi cijela ulica bila dovršena i imala sigurno i bolje prometno okruženje.
Kako smo ranije izvijestili, stanje ove prometnice, koja je od ključne važnosti za povezivanje s Bilim brigom, bilo je loše, a kako nam je Dujela svojevremeno ispričao – nisu mogli krenuti s radovima i uređenjem dokle god Zemljišnoknjižni odjel suda u Zadru nije riješio imovinskopravne prepreke.ž