Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

[FOTO] Posjetili smo međunarodnu izložba pasa u Zatonu, pogledajte slatke njuškice koje smo snimili

Autor: Đurđa Baljak

30.04.2023. 20:23
[FOTO] Posjetili smo međunarodnu izložba pasa u Zatonu, pogledajte slatke njuškice koje smo snimili


U turističkom naselju Zaton Holiday Resort od 28. travnja do 1. svibnja održava se Međunarodna izložba pasa CACIB 2023. Povodom toga nam je Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza i predsjednik Kinološkog društva Dalmatinski pas iz Zadra kazao kako se ovaj događaj održava preko 20 godina.


– Međunarodne izložbe svih pasmina održavaju se od 2000. godine, s iznimkom onih dviju godina kada je bila COVID-19 kriza. Riječ je o jednoj od najposjećenijih izložbi u Hrvatskoj, a od 28. travnja do 1. svibnja imati ćemo po danu oko 1000 pasa koji će se izlagati, uz dvije specijalne izložbe, jedna dalmatinskih pasa i druga ridgebacka. Psi nam dolaze iz 31 država iz cijeloga svijeta, a ocjenjuju ih suci u dvanaest sudačkih krugova. Isto tako sudci nam dolaze iz devet zemalja i svaki dan započinju s ocjenjivanjem po krugovima u 10 do 14 sati. Nakon toga od 15 sati počinje revijalni dio i tada se bira najljepši pas, odnosno pobjednici toga dana. Jučer je pobijedila pasmina akita, objasnio je Šare te dodao kako se ova manifestacija po četvrti put održava u turističkom naselju u Zatonu.


– Turističko naselje u Zatonu je jedno od rijetkih koje imaju plažu za kućne ljubimce. Uz to imaju dobro razrađenu infrastrukturu. To je posebno zanimljivo izlagačima koji dolaze iz čitavog svijeta jer su doslovno smješteni u bungalovima, pa im je sve na jednom mjestu, kazao nam je Šare.
Foto


Međunarodna izložba pasa u Zatonu


avatar

Snimio:


30.04.2023. 20:39


Galerija