Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bicklijada Vir Zadar

[FOTO] Od Branimirove obale do virske rive pedaliralo 300 sudionika

Autor: Nikolina Lucić

08.10.2023. 18:34
[FOTO] Od Branimirove obale do virske rive pedaliralo 300 sudionika

Foto: Luka JeličićMnogi su se zadarski biciklisti i rekreativci 33. put zaputili na biciklijadu od Zadra do Vira. Tradicionalna manifestacija namijenjena biciklističkim rekreativcima, entuzijastima i svim ljubiteljima biciklizma startala je jučer u 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru s ciljem na virskoj rivi, a po dolasku na otok sve sudionike zadarsko – virske biciklijade dočekali su osvježenje i zabava uz svirku.


Kao i uvijek, na nagradnoj tomboli najsretnijim biciklistima dijelio se komplet biciklističke opreme i vrijedni Mountain Bike.


Organizatori ove biciklističke manifestacije su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i virska Turistička zajednica u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te virskim komunalnim poduzećima Vir održavanje, Čisti otok i Vir zaštita.


Druženje
Brojni su se ljubitelji biciklizma zaputili ovom zahtjevnom trasom po još uvijek vrućem vremenu koje ih nije spriječilo da stignu do cilja i uživaju u hrani i zabavi koja je za njih pripremljena.


Natjecatelji su složni u tome da se ova tradicionalna biciklijada nikada ne smije propustiti.


– Bilo da ste amateri, rekreativci ili profesionalci, biciklijada Zadar – Vir je savršena prilika za uživanje na otvorenom ili za one koji biciklizam ozbiljno shvaćaju, važan ispit izdržljivosti i fizičke spreme, kazala nam je skupina rekreativaca iz Zadra.


S Branimirove obale u Zadru krenulo je 300-tinjak sudionika. Po dolasku na virsku rivu kao i uvijek, na nagradnoj tomboli najsretniji biciklisti kući su se vratili s kompletom biciklističke opreme i vrijednim Mountain Bikeom.


Foto


Održana 33. biciklijada Zadar - Vir


avatar

Snimio: Luka Jeličić


08.10.2023. 18:30

Galerija

Foto: Luka Jeličić


Mnogi su mladi zadarski biciklisti ovu priliku iskoristli za bolje pripreme za nadolazeća natjecanja, kao i priliku za druženje s klupskim kolegama, veteranima i rekreativcima. Virska je riva tako u nedjelju bila puna biciklista.


– Ovo je jedan od načina kako radimo na produljenju turističke sezone, kazao nam je načelnik Marino Radović i dodao kako se tijekim cijele godine na Viru održava puno različitih zabavnih manifestacija.


Sretnici dobili nagrade


– Rujan i listopad su tradicionalno rezervirani za sportska događanja. Prije 10-ak godina samo je par sudionika rekreativno krenulo biciklima prem Viru. Danas ponosno stojimo iza ovog događaja, koji iz izdanja u izdanje privlači sve veći broj sudionika. Danas je biciklijada Zadar – Vir redovito na našem sportskom kalendaru, čime potičemo daljnji razvoj sporta na našem području i podsjećamo na važnost rekreacije i fizičke aktivnosti, istaknuo je načelnik i dodao kako je biciklijada iz godine u godinu sve popularnija.


Načelnik Marino Radović i Matea Šalina iz Vir turizma izvlačili su bogatu tombolu koja se sastojala od brojnih poklon vrećica. Jednu su tako osvojili Greta Petrović, Zoran Gaš, Jagoda Katić, Goran Pivarić, Filip Sinovčić, Žarko Vučković, Luka Košta, Danilo Sinovčić, Snježana Pavlic i Lovre Švorinić.


Komplet biciklističke opreme i vrijedni Mountain Bike osvojio je Petar Posavec, koji je svima zahvalio na uspješnoj organizaciji i sa smješkom na licu primio svoju vrijednu nagradu.


– »Zabočki lavovi« su krivi što sam stigao do Vira. Jako sam sretan, jer bicikli nisu jeftini, tako da sada mogu uživati punog srca i s puno entuzijazma. Prelijepo je ovo druženje i sigurno se vraćam za Božić, poručio je Posavec.