Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

PRVO STOLJEĆE

[FOTO] Jelena Filipi proslavila stoti rođendan: U Biogradu feštala u krugu obitelji i unuka

Autor: Nikolina Lucić

27.06.2023. 20:53
[FOTO] Jelena Filipi proslavila stoti rođendan: U Biogradu feštala u krugu obitelji i unuka

Foto: Mate KominaMalo se tko može podičiti laskavom titulom stogodišnjaka i to vitalnog. Jelena Filipi, vitalna i vesela Biograjka u krugu obitelji i unuka proslavila je 100. rođendan i tako se upisala u listu rijetkih žitelja svijeta koji su doživjeli tako duboku starost.


Jelena nam je kazala kako se osjeća dobro i kako je ništa ne boli.


– Jako je lipo imati 100 godina, da mogu hodati, biti svoja i da me ništa ne boli. Rođena sam 1923. godine, a iz mladih dana imam mnoge lijepe i poneke ružne uspomene. Tada smo svi bili veseli i voljeli svoje obitelji. Jako sam sretna imati priliku ovako dugo biti sa svojom obitelji. Dugo je godina iza mene i prošla sam puno toga, poručila je Jelena.


Sretna sam…
Najlakše je biti mlad i zato mladima savjetuje da se na nikoga ne ljute jer su svađe tumor obitelji.


– Ako već mora doći do svađe, najbolje je maknuti se jedno od drugoga. Što manje ljutnje recept je za dugi život, kazala je ova vesela starica, dodavši kako je roditeljstvo najveća radost u životu.


– Sretna sam da svoju djecu i unuke imam uz sebe, da mi krate dane i uveseljavaju svakodnevicu. Najsretnija sam bila kada sam dobila svoje troje zdrave djece, koja se i danas vole, poštuju i uvažavaju i te osjećaje prenose na moju unučad, dodala je ova stogodišnjakinja.


Foto


Baka Jelena Jelena Filipi proslavila 100. rođendan


avatar

Snimio: Mate Komina


27.06.2023. 20:49


Galerija

Foto: Mate Komina


“O njoj imamo samo lijepe riječi”


Jelena ima sinove Slavena i Nevena te kćer Maju, kao i šest unučadi i 10 praunučadi te jednog prapraunuka.


Uz dobru večeru, tortu i veliko slavlje proslavila je 100. rođendan, a mi joj želimo da i njezini potomci dožive barem toliko godina. Jelena ima veliku sreću da ima svoje zdravlje i obitelj. Kaže nam kako ima i hobije, voli šetati i promatrati more i brodove kako plove.


– I mi bi voljeli da doživimo njezine godine. O njoj imamo samo lijepe riječi, bila je popustljiva majka i uvijek puna ljubavi, kazao je sin Slaven, dok je Neven naglasio kako je majka samo jedna i savršena.


– Ne sjećam se kada je obitelj zadnji put bila ovako na okupu. Poseban je osjećaj s njom proslaviti 100. rođendan. Voli šetati i uživa u prirodi. Čita novine i brine da ostane vitalna, dodao je Neven. Klapa “Donat” slavljenici je darovala šampanjac i nisku slavljeničkih pjesama, koje su bile tek početak dugog i veselog slavlja u centru Biograda.