Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

međunarodni HoReCa sajam

[FOTO] Inovativna rješenja, oprema i proizvodi za turistički sektor

Autor: Nina Vigan

20.10.2023. 19:50
[FOTO] Inovativna rješenja, oprema i proizvodi za turistički sektor

Foto: Luka JeličićZadar je od jučer domaćin HoReCa međunarodnog specijaliziranog događaja posvećenog ugostiteljstvu i hotelijerstvu. U dvoranama ŠRC-a Višnjik do 22. listopada, kroz tri dana sajma, mogu se vidjeti najbolji, najnoviji, najkreativniji i najpoželjniji proizvodi za spomenuti sektor.


Ovaj sajam donosi nove trendove u poslovanju te organizator poziva građane da se dođu informirati na vrijeme i pripremiti za novu turističku sezonu. Na sajmu je moguće vidjeti proizvode koji će omogućiti poduzetnicima uspješno poslovanje, počevši od novih tehnologija, posuđa, eko proizvoda i svega onog što je potrebno sektoru turizma.


Eko tržnica


Zadrani na sajmu mogu vidjeti neke od novih inovativnih tehnoloških rješenja. Između ostalih, razne sustave pročišćavanja kućnih i industrijskih voda, pametna rješenja za kupaonice, zelena rješenja za biootpad, sustave i uređaje za pročišćavanje vode. Na sajmu su i vrhunski stručnjaci kojima se može obratiti za savjet. Ovo je izvrsna prilika i za traženje poslovnih partnera za zajednička ulaganja i za širenje na nova tržišta ili ulaganje u nove proizvode i usluge.

Osim spomenutih tehnoloških rješenja na sajmu je moguće vidjeti brojne izlagače koje nude svoje proizvode. Na Eko tržnici u sklopu sajma moguće je degustirati i kupiti premium proizvode domaćih proizvođača. Prilika je to koju treba iskoristiti jer suradnja s malim proizvođačima može biti inspirativna za približavanje našeg područja gostima. Brojni izlagači su istaknuli kako je moguće složiti prigodne poklončiće kojima se mogu dočekati goste u apartmanima. To, naime, već prakticiraju brojni iznajmljivači, a najbolje je ponuditi stranim gostima nešto izvorno i ujedno podržati male proizvođače.


– Jako puno hotelskih kuća na području naše županije nudi naše proizvode za poklon svojim gostima, puno radimo na suradnjama i promocijama tako da smo već i prepoznati u javnosti. Turisti vole vidjeti i prepoznati proizvode što dodatno doprinosi uspjehu cijele destinacije, kazali su nam izlagači Solane Nin i pokazali svoje ekološke novitete s brojnim začinima.


Izlagači i konferencije


Neki od izlagača na sajmu su: Beeomot, Solana Nin, Adorable, Comma, Iguana Gin, Decorai, Gua, Metro, London Dry Gin, Commo d.o.o., Lezzi, Beg rakija, Nuttea, Vija, Rattan Sedia, A1format, Enu systems, Griffon.bio, Green drain, i brojni drugi.


održat će se i konferencije kao što je ona Zajednice dizajnera interijera kojoj je cilj promovirati profesionalno uređenje interijera, a usput se može pronaći i štand na kojem se može unajmiti i namještaj za apartman.


Tu je i agencija MyRent koja će također imati predstavljanje svojih usluga. Da bi zainteresirani mogli sudjelovati na njihovom predstavljanju moraju se registrirati na stranici Dani privatnih iznajmljivača. Tom registracijom imaju slobodan ulaz na sajam, ali i priliku osvojiti vrijednu nagradu, kompletnu uslugu koju nude svojim korisnicima.


Brojni izlagači pozivaju zainteresirane građene da dođu na sajam, pridruže se konferencijama, međusobno se inspiriraju, podijele iskustva i ideje kako bi zajedno stvorili novu uspješnu turističku godinu i poboljšali poslovanje.


Foto


Na Višnjiku počeo međunarodni HoReCa sajam


avatar

Snimio: Luka Jeličić


20.10.2023. 19:34
Galerija

Foto: Luka Jeličić