Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

LEGENDARNI MOTOCIKL

[FOTO] Bogatim programom započeo 9. Harley Days susret

Autor: Đurđa Baljak

22.09.2023. 21:17
[FOTO] Bogatim programom započeo 9. Harley Days susret

Foto: Luka JeličićU Zadru je započeo događaj Harley Days in Zadar u organizaciji kluba Dalmacija Chapter Croatia – HOG, a trajat će do nedjelje, 24. rujna. Dan je započeo okupljanjem Harley-Davidson motociklista u Gaženici uz aperitiv dobrodošlice. U popodnevnim satima je uslijedila parada kroz grad, a nakon toga roštilj u Jazinama uz DJ-a. Ostatak večeri su se posjetitelji zabavljali uz bend Opća opasnost. O svemu tome je nešto više rekao predsjednik kluba HOG, Mladen Jozić.


– Ovo je 9. Harley Days susret koji organiziramo u Zadru. S cijelom pričom smo krenuli 2014. godine, a ja sam osnivač. Zadarska županija je to prepoznala, tako da u budućnosti planiramo organizirati sve to na još većoj razini s više sadržaja. Prvog dana smo očekivali preko 200-tinjak Harley motociklista, no zbog kiše je došlo oko 100-tinjak. U subotu planiramo manji defile do Knina gdje nas očekuju, pa se nadamo da nas neće kiša spriječiti u tome, kazao nam je predsjednik Jozić te dodao kako je ulaz na Harley Days na perkiralištu na Ravnicama za civile odnosno posjetitelje koji nisu vlasnicici motocikala 10 eura, dok je za bajkere besplatan bez obzira koji motocikl voze.


Foto


Bogatim programom započeo 9. Harley Days susret


avatar

Snimio: Luka Jeličić


22.09.2023. 21:14
Galerija

Foto: Luka Jeličić
Kroz dva dana, kako kaže, očekuju oko dvije tisuće posjetitelja.


– Svake godine dođu ljudi iz cijeloga svijeta, od Australije, Austrije, Poljske, Češke, Bosne i Hercegovine i tako dalje, uz one iz cijele Hrvatske. Iako smo do sada svake godine ovaj susret organizirali u rujnu, sljedeće godine to planiramo prebaciti krajem svibnja pored dvorane na Višnjiku, otkrio je Jozić.


Danas se bajkeri ponovno okupljaju na mjestu jučerašnje zabave u jutarnjim satima te kreću u paradi prema Kninu uz aperitiv na tamošnjoj tvrđavi. Nakon ručka, slijedi povratak u Zadar gdje će se svi posjetitelji imati priliku zabaviti uz DJ-a i piće. U 21.30 sai će nastupiti kultni rock band Atomsko sklonište. Sutra će se svi sudionici okupiti na mjestu događaja te se podružiti još jednom za kraj uz kavu, nakon čega slijedi završni ispraćaj.