Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Susret

Druženjem Škabrnjana i Vukovaraca poslana poruka hrvatskog zajedništva

Autor: Toni Perinić

15.11.2022. 10:36
Druženjem Škabrnjana i Vukovaraca poslana poruka hrvatskog zajedništva

Foto: OPĆINA ŠKABRNJAUoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predstavnici Općine Škabrnja te Nogometni klub Škabrnja ‘91 proteklog su vikenda posjetili grad heroj. Tijekom dvodnevnoga posjeta, nogometaši svih uzrasta odigrali su prijateljske utakmice, a predstavnike Općine Škabrnja primio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.


Svi sudionici su zajedno posjetili obnovljeni Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Susret je zamišljen kao sportsko spajanje dvaju mjesta koja su simbol Domovinskog rata, s ciljem da s vremenom preraste u lijepu tradiciju njegovanja prijateljstva, sporta i ljubavi prema domovini. Četiri selekcije škole nogometa NK Škabrnja’ ‘91 odmjerile su snage s vršnjacima iz HNK Vukovar 1991, dok su seniori Škabrnje igrali protiv NK Mladost Cerić.

Rezultat je, dakako, ovoga puta bio u drugom planu, jer svi su kući ponijeli prije svega lijepe uspomene i nova prijateljstva.


– Drago nam je da smo organizirali ovaj susret između grada i mjesta koji su simbol Domovinskog rata. Od srca želim zahvaliti gradonačelniku Ivanu Penavi, prijateljima iz HNK Vukovar 1991 i NK Mladost Cerić te svim Vukovarkama i Vukovarcima na toplom prijemu. Bilo je to prekrasno iskustvo, naročito za našu djecu i siguran sam da će ovo druženje uoči tužne obljetnice koja nam slijedi postati tradicija. Ovim druženjem šaljemo još jednu snažnu poruku zajedništva hrvatskog naroda i educiramo mlade naraštaje o događajima koji su se zbili 1991. godine, a koji se nikada ne smiju zaboraviti, istaknuo je Ivan Škara, načelnik Škabrnje.