Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Posebna emisija u petak

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na HRT-u

Autor: Edita Burburan

15.11.2022. 09:04
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na HRT-u

Foto: Marko Gracin

U petak 18. studenogPosebnu emisiju u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prikazat će se u petak 18. studenoga kada će direktnim prijenosom izvještavati HRT na svom Prvom i Četvrtom programu od 9.30 sve do 12.45.


Uz prijenos euharistijskog slavlja i reportaže u emisiju će se uživo uključivati reporteri: Marija Matoš, Igor Dunaj, Marin Ćurić, Petar Vlahov, Melita Homa, Marina Gantar te Ante Kolanović.


Nataša Ban pripremila je priču o legendarnom kirurgu, heroju vukovarske ratne bolnice i obrane grada, prvom ministru hrvatskih branitelja dr. Jurju Njavri te osoblju bolnice koje je zajedno s njim ispisalo jednu od najhumanijih priča Domovinskog rata.
Martina Klaić provela je dan s majkom i bratom legendarnog francuskog dobrovoljca Jean-Michela Nicoliera čiji je put tragično završio u Vukovaru. Godine prolaze, a potraga za njim ne prestaje. Oni koji nisu pronašli svoje nestale i dalje žive u 1991. godini.


Zrinka Perić donosi potresno svjedočanstvo Fanike Janko, zamjenice zapovjednika voda saniteta 1. bojne brigade koja je bila zarobljena u zloglasnom logoru Velepromet i proživjela strahote. Danas Zrinka uspješno vodi braniteljsku zadrugu u kojoj okuplja udovice i djecu poginulih branitelja.


Melita Homa razgovarala je s Katom Lozančić, sestrom pukovnika Marka Babića, zapovjednika obrane Borova naselja koja iznosi uspomene na preminulog brata i ubijene roditelje za kojima još uvijek traga.


Ines Milanković ispričat će jednu od najstrašnijih priča Domovinskog rata, priču o ubijenoj i poginuloj djeci Vukovara. Sugovornici će biti i sudionici kolone sjećanja koji na dan 18. studenoga odaju počast žrtvi Vukovara i Škabrnje.