Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Promocija prvostupnika

Diploma je kruna dosadašnjeg uspjeha, ali i poziv za daljnji rad

Autor: Portal ZL

29.01.2023. 18:38
Diploma je kruna dosadašnjeg uspjeha, ali i poziv za daljnji rad

Foto: Sveučilište u ZadruU Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u subotu je održana promocija prvostupnika Odjela za anglistiku, koji su u ovoj obrazovnoj instituciji završili trogodišnji preddiplomski studij. Mnogi od njih svoj su put nakon završetka ove prve dionice nastavili upisom diplomskog studija na istom Odjelu, a na uspjehu čestitali su im zamjenica pročelnika odjela izv. prof. dr. sc. Sanja Škifić i promotorica prof. Leonarda Lovrović.


– Vjerujem da se još sjećate dana kad ste prvi put ušli u ovu zgradu, svatko od Vas sa svojim ciljem i vizijom budućnosti, ali i strahovima koji obično prate nove životne okolnosti. Svaki početak je zahtjevan i izazovan, pogotovo ako je to ujedno i početak samostalnog života u novoj sredini daleko od doma i obitelji. Osim toga, tijekom svog preddiplomskog studija trebali ste se prilagoditi i novom načinu rada koji nam je svima bio nepoznat te je zahtijevao poseban angažman i razvijanje nekih drugih vještina.  I zato danas budite ponosni na sebe jer ste, unatoč svim preprekama, uspješno prešli prvi dio svog akademskog puta. Ne samo da ste svojim trudom, upornošću i disciplinom ispunili određena očekivanja koja je pred Vas stavio ovaj studijski program, nego ste se i hrabro nosili sa svim problemima. Danas ste ovdje jer ste pronašli načina i snage da se uhvatite ukoštac sa svim poteškoćama, a zato ćete primiti diplomu kao krunu svog dosadašnjeg uspjeha, istaknula je promotorica Lovrović.


Promoventima je zahvalila što su svojim razmišljanjima obogatili predavanja, što su imali razumijevanja i strpljenja u svim situacijama koje su ih snašle. 
Pozivam vas da svojim djelovanjem mijenjate svijet oko sebe i da promičete istinske vrijednosti kojima smo vas učili jer vi ste budućnost i pokretačka snaga našeg društva. Nemojte nikad prestati raditi na sebi. Obrazovanje je proces koji traje i nadam se da smo u Vama uspjeli zapaliti iskru radoznalosti koja će vas tjerati da se cijeli život usavršavate, rekla je Lovrović te im poželjela puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju, radu i životu. 


Nakon svečanog obećanja kako će sve svoje snage uložiti u napredak domovine i daljnje usavršavanje uslijedio je čin podjele diploma.