ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Ivo Robić

100. rođendan Mister Morgana obilježit će promocija novog singla Swingersa

Autor: Edita Burburan

21.01.2023. 08:02
100. rođendan Mister Morgana obilježit će promocija novog singla Swingersa

Foto: Ivo Robić na terasi hotela Kvarner u Opatiji

Ivo Robić 28. siječnja slavio bi 100. rođendan, a slavlje u njegovu čast bit će priređeno dan ranijeMister Morgen, Ivo Robić, 28. siječnja slavio bi 100. rođendan, a slavlje u njegovu čast bit će priređeno dan ranije u zagrebačkom klubu »Johann Franck« gdje će tim povodom Swingersi promovirati novi singl.


Ova talentirana glazbena skupina odabrala je hit Ive Robića »Srce, laku noć« koji su reanimirali u povodu ove okrugle godišnjice koristeći čuda moderne tehnologije.


Moglo bi se reći kako su Swingersi na ovoj snimci ugostili samog Ivu Robića, oca popularne glazbe koji je prvi napravio veliku inozemnu karijeru, osvajao američke top ljestvice, dominirao valovima Radio Luksemburga u vremenima kada je to bio najslušaniji medij Starog kontinenta.
Zbog toga i nebrojenih melodijskih zapisa, Ivo Robić zadužio je mnoge generacije glazbenika i slušatelja.


Glazbu i tekst ovog bezvremenskog hita potpisuje upravo Ivo Robić, dok su aranžman posložili Pavle Miljenović, Branimir Njikoš, Zvonimir Bajević i Robert Mareković. Iza produkcije stoje Filip Vidović i Robert Mareković, a spot je režirao Tomislav Pović.