Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Besplatna radionica za udruge

Članovi udruga educirat će se o zakonskim obvezama

Autor: Portal ZL

04.01.2024. 12:33
Članovi udruga educirat će se o zakonskim obvezama


Besplatna radionica za udruge pod nazivom »Od dobre ideje do uspješne udruge« održat će se u Gradskoj knjižnici Zadar u multimedijalnoj dvorani, u četvrtak 11. siječnja 2024. s početkom u 17 sati. Radionica se održava u sklopu projekta »Zelena transformacija – građanska participacija«, u organizaciji udruge Eko-Zadar, a vodi je Nives Rogoznica.


Na radionici će biti obrađene teme koje se tiču godišnjih obveza udruge u skladu sa Zakonom o udrugama, obveze udruga u financijskom poslovanju, obveze udruga koje vode dvojno knjigovodstvo, te obavljanje gospodarske djelatnosti. Također će biti predstavljen primjer izvještavanja Upravnom odjelu za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Zadarske županije za projekte ugovorene u 2023., kao i proces prijave projekata istom upravnom odjelu u 2024. u novom, online sustavu.


Udrugama koje imaju potrebu izraditi određeni dokument potreban u radu udruge bit će pružena pomoć, s time da je kod prijave na radionicu potrebno navesti o kojem dokumentu udruge je riječ.
Prijave se primaju e-mail [email protected] i telefon 091 20 85 696 do 9. siječnja 2024.


Ovaj projekt ukupne vrijednosti 1.000 eura financira Zadarska županija, Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku.


Projekt je financiran temeljem javnog poziva za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku – područje promicanja vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe, promicanje vrijednosti građanskih inicijativa, Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda.