Zadar Cooking Class, radionice kuhanja, nov i krativan turistički koncept prema receptu zadarske agencije „Terra“, protekle je zimske dane u Zadru upotpunio gostovanjima najpoznatijih imena domaće gastronomske scene poput Toma Gretića, Ivana Pažanina i Tomislava Karamarka.
U novouređenom prostoru u ulici Madijevaca 10, u samom srcu grada, vrsni chefovi polaznike su učili o novim načinima pripreme jela, obrade namirnica, ali i o tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji te slasnim desertima. Osim edukativnog, Zadar Cooking Class polaznicima je u 2018. godini pružio posve nov i zabavan sadržaj u gradu, onaj najfinijih mirisa i okusa, a osim radionica kuhanja za amatere i profesionalce uz vrsne chefove, organizirane su i ekskluzivne večere u restoranu 2Ribara.
Hrvoje Zirojević 18. siječnja održat će dvije radionice, za profesionalne kuhare i amatere, a obe su već su rasprodane. Ovaj će vrsni chef 19. siječnja pripremiti i večeru sa pet slijedova u restoranu 2Ribara za koju se još uvijek stignete prijaviti.
22. siječnja chef Josip Vrsaljko podučit će vas izradi macaronsa – finih, šarenih francuskih kolačića, 25. siječnja tajnama modernih deserata u čašicama (verrine), 26. siječnja otkrit će vam kako do najboljeg domaćeg kruha te podijeliti znanje o kiselim i običnim tijestima. Ukoliko pak niste sigurni kako napraviti savršeni cheescake, prijavite se na radionicu 29. siječnja, koju također vodi ovaj vrhunski poznavatelj slatkoga.
Uskoro slijedi i prava poslastica za ljubitelje azijske kuhinje, jer u Zadar stiže chef Vid Nikolić. Ovaj kuhar sa dvadesetogodišnjim iskustvom inspiraciju za azijske specijalitete pronalazi na samom njihovom izvoru, putujući po Aziji pronalazi ukusnu hranu i otkriva recepte koje u svojoj domovini dovodi do savršenstva.
Prvi hrvatski chef koji ima emisiju na 24kitchen David Skoko, nakon snimanja, stiže u Zadar održati radionice, i za profesionalce i amatere. Datumi su 31. siječnja i 2. veljače, a rezervacije na stranici kuhaj.eu. Prvog dana veljače Skoko će za pripremiti i ekskluzivnu večeru u 2Ribara.
Veljača je rezervirana i za Janeza Bratovža, jedinog slovenskog kuhara čiji je restoran uvršten na San Pellegrinijev popis 50 najboljih restorana u svijetu. Njegove specijalitete odlikuje preciznost i profinjenost u što će se svi gurmani moći uvjeriti i u Zadru, na radionici kuhanja te također na večeri u restoranu 2Ribara.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
PRUŽILI PRVU POMOĆ
Vojnici u Okučanima pomogli vozaču nakon prometne nesreće
Hrvatska
SJEĆANJE NA POKOLJ
Obilježena 80. godišnjica tragedije sela Lipa u Drugom svjetskom ratu
Hrvatska
ZATVORENE PRIJAVE
Na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću bit će oko 10 tisuća sudionika
Zadar
ZAŠTITNICA ARBANASA
U četvrtak počinju Dani Gospe Loretske, donosimo program
Hrvatska
PREDSJEDNIK VLADE
Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš nakon što je kršio Ustav
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Zadar & Županija
BOGAT PROGRAM
Ne znate gdje za Praznik rada? U Zadarskoj županiji organizirano niz prigodnih događanja
Zadar
CIJENE SLADOLEDA