Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trajanje 18 mjeseci

Počela katastarska izmjera na području Otočca

Autor: Marin Smolčić

20.10.2022. 19:38
Počela katastarska izmjera na području Otočca
Nakon pripremnih radnji danas je i službeno otvoren početak radova prema Ugovoru o javnoj nabavi usluga – Katastarskoj izmjeri i izradi elaborata na području Grada Otočca za katastarske općine Čovići i Prozor. Ugovor je potpisan između Državne geodetske uprave i Grada Otočca i njegova ukupna vrijednost iznosi 8.572.690 kuna.
U svrhu izrade katastarskih nekretnina i obnove zemljišne knjige, tvrtka Geoprojekt d.o.o. iz Zagreba, izvršavat će katastarske izmjere na području dijelova katastarskih općina Čovići i Prozor, a predviđeno vrijeme trajanja Projekta do njegove cjelovite realizacije je  18 mjeseci. Gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac posebno je pozdravio ovaj projekt.
– Ovim putem želim napomenuti i naglasiti da će se konačno obilježavanje međa početi provoditi postupno po određenom planu, o čemu će svi krajnji korisnici biti na vrijeme pismeno obaviješteni uz obvezu da u određeni dan i sat dođu na navedenu zemljišnu parcelu zbog njenog konačnog obilježavanja, uz davanje ranije spomenutih podataka o vlasniku. Bitno je naglasiti da će se krajnji korisnici o svim prikupljenim podacima moći izjasniti na kraju katastarske izmjere prilikom predočavanja na javni uvid. Konačni podaci o vlasnicima utvrdit će se u sudskom postupku osnivanja nove zemljišne knjige koji će provesti Općinski sud u Gospiću, Zemljišno-knjižni odjel u Otočcu, napominje gradonačelnik Bukovac.
U sklopu Projekta su već  održane i dvije javne tribine za stanovnike naselja Čovići i Prozor gdje su svi koji su prisustvovali mogli na licu mjesta biti upoznati s radovima koji će se izvoditi, ali i zakonskim obvezama koje imaju kao vlasnici i korisnici nekretnina.
Kako je realizacija ovog Projekta iznimno bitna i od interesa svima koji imaju nekretnine na ovim područjima, ali je isto tako i u širem društvenom interesu, Grad Otočac je zamolio za suradnju i susretljivost prema djelatnicima koji sudjeluju u ovim radovima koji su prije svega u interesu vlasnika parcela.