Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

NOVI TREND

U čemu je fora s uljima za usne? Možda vam baš jedno treba u beauty rutini

Autor: Lucija Sučić

13.03.2024. 14:37
U čemu je fora s uljima za usne? Možda vam baš jedno treba u beauty rutini

Foto: Ilustracija/NLAko ste se zatekli u vašoj omiljenoj drogeriji u klasičnoj situaciji gledanja što ima novog na policama vašeg omiljenog brenda, moguće je da ste uočili i ulja za usne. Ako ste se pitali što je to i koristi li vam to u rutini – nudimo odgovore na sva pitanja koja možda imate oko ovog novog beauty trenda.


O čemu se točno radi?


Ulja za usne pružaju sjaj usnama dok ih istovremeno hidratiziraju. Za razliku od većine sjajila kojima je svrha pružiti sjaj, ulja su dodatno najčešće obogaćena eteričnim uljima i vitaminima za zaštitu i hidrataciju usana.


Drugim riječima – ulje za usne je za “tretiranje” usana dok je sjajilo za čistu estetiku.


Kada ga koristiti?
Ulja za usne mogu se koristiti u bilo koje doba godine. Bilo da se radi o hladnoj zimi ili toplom ljetu, sve te nagle promjene u vremenu mogu itekako djelovati na vaše usne i ostaviti ih dehidriranima.


To isto mogu činiti i određeni ruževi, pogotovo oni mat, a veoma često balzam za usne ne čini se kao da ima dovoljnu snagu hidratacije.


Upravo za te slučajeve ulja za usne su odlična ideja jer ne samo da usnama daju prekrasan sjajni sjaj, već ih hrane, omekšavaju i štite od isušivanja i pucanja. Dostupni su u prozirnim varijantama i onim lagano obojenima.


Kako ga koristiti?


Baš kao i sjajilo, ulja za usne često dolaze u pakiranju s praktičnim aplikatorom. Ulja za usne možete koristiti na svakodnevnoj bazi, baš kao i sjajilo, te će vašim usnama podariti nježan i decentan sjaj dok će ih istovremeno hraniti.


Možete ga i nanijeti i preko vašeg omiljenog ruža!