ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

GLOW COFFEE

Novi anti-age pristup osvaja društvene mreže i obećava blistavu kožu

Autor: Mija Dropuljić

31.03.2024. 14:09
Novi anti-age pristup osvaja društvene mreže i obećava blistavu kožu

Foto: iStock/NLSvatko tko nakon ustajanja odmah otrči do aparata za kavu kako bi dobio svoju dnevnu dozu kofeina obično se osjeća sve samo ne “sjajno”. Najnoviji trend na društvenim mrežama, “Glow Coffee”, ima za cilj promijeniti upravo to. A slavne osobe poput Jennifer Aniston zapravo se kunu u svoju kavu s nečim dodatnim.


Glow Coffee je kava s malom količinom kolagena u prahu. Ljubitelji njege kože znaju kako je ovaj protein posebno važan za zdravu kožu, ali i kosti i zglobove. Oko 25. godine života proizvodnja kolagena u tijelu počinje opadati i koža postupno gubi elastičnost. Ukratko – starimo.


Iz tog razloga, mnogi proizvodi protiv starenja sadrže kolagen, za koji se kaže da pomaže u popunjavanju kože. No to djeluje samo u ograničenoj mjeri, jer aktivni sastojci u kremama često ne mogu prodrijeti dovoljno duboko u kožu da bi imali pravi učinak.
Međutim, stvari izgledaju potpuno drugačije kada kolagen uzimamo oralno. Tako on ulazi u naš probavni trakt, gdje se razgrađuje na svoje komponente te apsorbira i iskorištava u tijelu. Na društvenim mrežama korisnici govore o brojnim dobrobitima koje Glow coffee ima na njihovu kožu i zdravlje.


Koža djeluje čvršće i punije, dubina bora je smanjena, a kosa i nokti su jači i zglobovi su ojačani. Ako želite uvesti kolagen u prahu u svoju svakodnevnu rutinu njege, Glow Coffee je vjerojatno najlakši način da ga uzmete. Većina nas ionako pije kavu svako jutro, tako da je lako umiješati žlicu ili dvije kolagena u prahu.


Niti kofein niti dodano mlijeko (bilo biljnog ili životinjskog podrijetla) ne sprječava naše tijelo da apsorbira kolagen. Zaustavljanje starenja i njega kože nikada nisu bili jednostavniji!