Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čudotvorni prah

Začin koji na prirodan način izbjeljuje zube

Autor: Life

08.11.2022. 07:53
Začin koji na prirodan način izbjeljuje zube

Foto: iStock

Sigurno ga već imate u svojoj kuhinjiBijeli i sjajni zubi su želja svakoga od nas. Zbog toga veliku pozornost pridajemo pastama za zube, koristimo konac i druge proizvode te redovito posjećujemo zubara. No, jeste li znali da postoji jedan začin koji je najbolji prijatelj u borbi protiv žutila?


Taj začin je se inače smatra pravim čudotvorcem na raznim poljima, a vjerojatno ga već imate u svojoj kuhinji. Riječ je o kurkumi koja na priroda način izbjeljuje zube. 


Tko inače koristi kurkumu u kuhanju, sigurno već misli da to ne može biti istina. Naime, kurkuma će svim jelima osim arome, pružiti i žutu boju. Kako onda može izbjeljivati zube? Kurkuma će pobojati sve osim naših zuba.
Pastu od kurkume veoma lagano ćete napraviti kod kuće. Sve to vam je potrebno su četiri žlice ovog začina, dvije čajne žlice soda bikarbone i dvije čajne žlice kokosovog ulja. Sve što trebate napraviti je pomiješati sastojke u smjesu te pastu utrljati pomoću četkice za zube par minuta. Nakon toga usta isperite vodom.


No, okus kurkume nije za svakoga. Ako nikako ne možete podnijeti pastu od kurkume, jednostavno se potrudite u svojim jelima češće koristiti ovaj začin.


Kurkuma ima i druge brojne benefite, a razna istraživanja su pokazala kako ona dugoročno može pomoći kod raznih bolesti, kao što su Alzheimer, dijabetes, artritis, pa čak i kod depresije. Ovaj začin ima i pozitivan utjecaj i na izgled i zdravlju kožu. 


Bilo da ćete koristiti pastu od kurkume, piti toplo mlijeko s kurkumom ili češće koristiti ovaj začin prilikom kuhanja – što više kurkumu uvrstite na svoj jelovnik, to bolje!