Četvrtak, 1. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Svaka dlaka na mjestu

Za savršene obrve nije potrebno puno, evo kako ih postići!

Autor: Mija Dropuljić

23.02.2023. 07:44
Za savršene obrve nije potrebno puno, evo kako ih postići!

Foto: iStock

Sve što trebate je pravi alat i malo vježbeTanke obrve kao iz 90-ih navodno se vraćaju, ali guste obrve prirodnog izgleda i dalje su totalni beauty trend. Ali nije svaka žena po prirodi blagoslovljena punim obrvama i treba joj malo pomoći.


Postoji mnogo različitih proizvoda za obrve koji nisu nužno prikladni za svakoga. Koja vam vrsta šminke obrva najbolje pristaje ovisi prije svega o boji vaše kose i puti, gustoći dlačica i njihovom obliku.


Olovka za obrve


Velika prednost olovke za obrve jest što se s njom dlačice mogu iscrtati vrlo precizno u finim potezima. Dakle, ako nemate puno dlačica, a želite da vam obrve izgledaju malo gušće, olovka je najbolji izbor. Važno je da dlačice precrtate vrlo tanko kako ne bi bilo “pruga”.
Počnite od hrpta nosa i nanesite boju prema sljepoočnici. Uvijek crtajte male poteze koji podsjećaju na vašu dlaku. Kako biste dobili prirodan rezultat olovkom čak i malim potezima, olovka za obrve treba biti dobro zašiljena. Samo tako možete povući finu liniju.


Našminkajte obrve posebnim puderom


Pakiranje se često miješa sa sjenilom jer puder za obrve najčešće dolazi u dvije nijanse smeđe u jednoj paleti. Puder najbolje pristaje tankim i svijetlim obrvama. Za nanošenje se koristi mali, grubi kist koji se obično nalazi u paleti. Iako se puderom ne mogu precizno iscrtati dlačice, koža ispod dlačica je lijepo premazana.


Prvo nanesite malo pudera u prahu da isprobate koliko intenzivno boja izgleda na vašim obrvama, a zatim pojačajte boju po želji.


Maskara za obrve


Dok većina žena koristi crnu maskaru, maskara pomada za obrve dolazi u svim mogućim nijansama smeđe. Ovdje je sastav drugačiji i glava četkice također izgleda drugačije. Smeđa maskara za obrve posebno je popularna jer s jedne strane šminka obrve, definira ih i popunjava, a s druge strane im pruža lijep oblik.


Šminkanje obrva gelom za obrve


Bezbojni gel posebno je prikladan za tamne obrve s mnogo dlačica koje strše na sve strane. Gel fiksira dlačice i brzo ih dovodi u prekrasan oblik – gotovo kao gel za kosu.


Boja za obrve


Kako biste potpuno obojili obrve, sada postoje posebni proizvodi za bojenje. Aplikacija je vrlo jednostavna i prikladna i za početnike. Nanesite pastu na obrve, ostavite i isperite. Tamna dlaka tada traje nekoliko dana ili tjedana i štedite si, barem prirodnom dnevnom šminkom, make up proizvode.