Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

PROLJETNO ČIŠĆENJE ORMARA

Nedostaje vam mjesta u ormaru? Donosimo savjete kako se riješiti nepotrebnih komada

Autor: Mija Dropuljić

09.03.2023. 11:08
Nedostaje vam mjesta u ormaru? Donosimo savjete kako se riješiti nepotrebnih komada

Foto: iStockSa zadnjim danima zime i dolaskom novih proljetnih komada, krećemo preslagivati stvari u svojem ormaru. Više je razloga zašto to činimo. Prvo jer je potrebno zamijeniti zimsku s proljetnom robom, a drugo kako bismo stvorili mjesta za nove komade koje ćemo kupiti.


Ako poput većina shvatite kako više nemate mjesta u svom ormaru, vrijeme je za čistku. Upravo slaganje sezonske odjeće je odlična prilika da pročistite svoj ormar, napravite mjesta i riješite se nepotrebnih stvari. No, često nismo sigurno trebamo li se riješiti pojedinog komada ili ne. Uz naše korisne savjete, čišćenje ormara će ove sezone biti uspješno.


Pravilo pet godina


Svatko od nas ima u ormaru one komade koje već godinama nismo odjenuli. Prije nego bilo što drugo napravite, na jednu stranu odvojite one odjevne predmete koje minimalno pet godina niste stavili na sebe.
Ako vam pojedini komad stvarno nije nikad zatrebao unutar par godina, istina je jasna – on vam stvarno ne treba. To se pogotovo odnosi na bacis ili trendi komade.


Ne uklapa se u vaš stil


Tijekom godina naš modni stil se mijenja. Suludo je ostavljati stvari u ormaru samo zato što ste nekad obožavali narančastu boju ili niste izlazili iz hlača niskog struka. Riješite se onih stvari koji se više ne uklapaju u vaš modni stil.


Ako niste posve sigurno u svoju odluku, ostavite jedan komad koji vam je posebno drag. Ostatak komada poklonite ili donirajte.


Krivi konfekcijski broj


Kao što varira naš modni stil, tako varira i naša kilaža. Nemojte biti od onih koji čuvaju stare traperice ili uske haljine samo zato što vas ti komadi podsjećaju na vrijeme kada ste imali manje kila.Sve odjevne predmete u koje više ne stanete ili su vam pak preveliki, donirajte ili poklonite.


Oštećeni komadi


Bilo da je u pitanju mrlja koje se nikako ne možete riješiti ili pojedini komad ima rupu, sve oštećene odjevne predmete stavite sa strane. Ako vam je pojedini komad drag, procijenite možete li ga popraviti.


No, nipošto nemojte gomilati odjeću koja je oštećena. Ionako je nikad nećete odjenuti.