Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

TikTok otkriće

Uzela plaćeni dopust zbog bolova, a onda dobila otkaz zbog onog što je napravila

Autor: Lucija Sučić

26.12.2022. 07:20
Uzela plaćeni dopust zbog bolova, a onda dobila otkaz zbog onog što je napravila

Foto: Unsplash

Lako je ponekad zaboraviti da je sve što se objavi na društvenim mrežama vidljivo svima...Blagajnica iz Španjolske poznata samo kao gospođa Piedad nedavno je izgubila sudsku bitku protiv tvrtke za koju je radila, a koja ju je otpustila zbog navodnog objavljivanja videa twerkanja na TikToku.


Stvar je u tome što je dotična, dok je bila osam i pol mjeseci na plaćenom dopustu zbog bolova u leđima, na društvenoj mreži objavljivala videe u kojima twerka.


Vrhovni sud pravde u španjolskoj regiji Castilla y Leon nedavno je podržao odluku supermarketa u kojem je optužena radila u naumu da otpusti blagajnicu zbog niza videozapisa na TikToku koji su smatrani “nespojivim s njezinim bolestima”.
Međutim, njezin TikTok račun govorio je drugačije, a isti je pronašao područni voditelj supermarketa u kojem je radila, te je i obavijestio tvrtku da izvodi plesne pokrete nespojive s njezinim navodnim zdravstvenim stanjem, piše Oddity Central.


Njen račun praćen je od strane odjela za ljudske resurse te su zaključili kako je ipak dovoljno dobro čim može izvoditi određene plesne pokrete.


Iz kompanije tvrde kako je konstantno objavljivanje ovakvih videa prijevara u sustavu beneficija i nedostatak poštovanja prema tvrtki i njegovim kolegama.


Gđa Piedad vijest o otkazu nije baš najbolje prihvatila, te se trudila poništiti odluku suda, no odluka još uvijek stoji na snazi…