Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Genijalna ideja

Uz ovaj trik ne morate se brinuti za vaš zamrzivač dok ste na odmoru

Autor: Life

13.04.2024. 09:21
Uz ovaj trik ne morate se brinuti za vaš zamrzivač dok ste na odmoru

Foto: iStock

Nema više straha od pokvarene hranePrije nego što krenete na odmor, preporučljivo je napraviti neke pripreme kako biste olakšali život kada se vratite kući.


Puno možete postići jednostavnim mjerama poput pospremanja kako biste pronašli uredan stan i poštedjeli se brige. Isto vrijedi i za pražnjenje perilice posuđa ili rješavanja plastičnog otpada za recikliranje.


Sada je ovom popisu dodan i genijalni trik s novčićima zahvaljujući kojem se kući možete vratiti opušteni.
 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Gabi | wnętrza | inspiracje | ogród | lifestyle (@domek_przy_tamie)


Pogotovo ako ste dugo odsutni, a kuća ili stan su neko vrijeme prazni, morate vjerovati da će sve teći glatko dok vas nema i da nikakav nestanak struje neće izazvati probleme.


Mali novčić dovoljan je da ako dođe do prekida napajanja električnom energijom, ne pojedete prethodno odmrznutu hranu i tako si ugrozite zdravlje.


Kako? Prvo plastičnu čašu (važno je da nije staklena jer bi mogla puknuti) napunite do vrha vodom i stavite je u zamrzivač dok se tekućina potpuno ne zamrzne.


Sada jednostavno stavite novčić na čvrstu površinu i vratite sve u odjeljak za led. Ako se opskrba strujom prekine na dulje vrijeme dok vas nema, voda u čaši bi se otopila i novčić bi potonuo na dno.


Tako možete lako provjeriti je li se hrana odmrznula i je li se pokvarila ako novčić više nije na vrhu (kao što je bio kad ste otišli).


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Amira Youssef (@dusk2illdawn)


Osim trika s novčićima, postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju hladnjak. S jedne strane, trebali biste prilagoditi svoje planiranje obroka nekoliko dana uoči odlaska.


Što se još zaista isplati kupiti, što će trajati dovoljno dugo i što ćete ponijeti sa sobom kao namirnice? Tako nećete morati nepotrebno bacati hranu jer je ne možete potrošiti.


Ako je hladnjak ionako prazan, pravo je vrijeme za temeljito čišćenje. Osjećaj kada se vratite i imate čist i uredan hladnjak je jednostavno predivan.