Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ključni prostor

Uređenje zida dnevnog boravka: ovim idejama razveselite sebe i impresionirajte goste

Autor: Šarlota Brnčić

06.11.2022. 07:58
Uređenje zida dnevnog boravka: ovim idejama razveselite sebe i impresionirajte goste

Foto: Foto Pexels

Postoji element koji nikada ne smije nedostajati ni u jednoj prostoriji u kući: harmonijaPregledavajući stranice kataloga glavnih trgovina namještajem i dekoracijom, sigurno ste pronašli tisuću ideja, a sada ste u poziciji da morate donositi odluke uzimajući u obzir stil, cijenu i osobnost predmeta.


Naš savjet je da pokušate promijeniti svoju perspektivu. Obično je dnevna soba središnja prostorija vašeg života u kući i vrijedi napraviti korak unatrag, pogledati je iz daljine kako biste shvatili što zapravo želite koristiti da bi bila potpuno vaša.


U nastavku vam pokušavamo ponuditi neke ideje koje možete kreativno upotrijebiti za zid svoje dnevne sobe:


  • Odaberite prava ogledala. Ogledala nisu dizajnirana samo za dodavanje dekorativne note prostoru. Također su idealno rješenje da prostor učinite svjetlijim i većim. Svako ogledalo ima svoj stil i može prikazati ljepotu na različite načine, ovisno o dizajnu i karakteristikama prostorije. Vi samo trebate odabrati oblik i okvir prema stilu kauča i dnevne sobe.
  • Igrajte se slikama, fotografijama, naljepnicama i muralima. Ovo je zapravo sjajan klasik. Većina ljudi koristi slike na zidu iza kauča ili na onom do njega. Ali to ne znači da je to idealno rješenje za vaš dom. Iskoristite zid kao platno, a svoje radove objesite cijelom visinom, od stropa do poda, ili napravite kompoziciju, ili objesite jedan dojmljivi element, možda jako velik… ili određenog oblika koji plijeni oko.
    Ako ste, pak, umorni od slika i fotografija, mogli biste se odlučiti za modernije i eklektičnije rješenje. 3D rješenje bi moglo biti za vas! Odaberite biste, skulpture, viseće predmete kako biste dali trodimenzionalnost i učinili svoju dnevnu sobu zadivljujućom nego ikad. Određena naljepnica, mural s efektom …
  • Pazite na teksturu! Tako je, varate se ako ste uvjereni da je jedini izbor materijala za zid vaše dnevne sobe upravo “tvrdi” zid. Naravno, goli zid može imati “prazan” efekt, ne previše estetski zadovoljavajući. Ali ako ste minimalist i želite dopustiti da sam zid bude ukras dnevne sobe onda pokušajte poraditi na njegovoj teksturi, čak i prije boje. Zaboravite slike i police i usredotočite se na stvarnu teksturu zidnog materijala. Možete se odlučiti za pozadinu, 3D ispunu, sjajnu teksturu… Ukratko, izbora je mnogo i nemoguće je da nećete moći pronaći stil koji vam najviše odgovara. Među materijalima koje ćete moći razmotriti nalazi se i drvo. To bi moglo dati rustikalni učinak okoliš. Drvo također može biti korisno za dekoracije, police ili kao uzorak za određene tapete.
  • Budite odvažni s biljkama i cvijećem. Oni će dati boju i radost okolišu. Zanimljiva je i kombinacija zelenih biljaka i cvijeća s namještajem sobe: eksperimentira s blizinom drva, metala i stakla.