Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Poruka je jasna

Umjetnik zbog cijena najamnina odlučio živjeti u kontejneru za smeće

Autor: Lucija Sučić

20.02.2023. 07:50
Umjetnik zbog cijena najamnina odlučio živjeti u kontejneru za smeće

Foto: iStock

Izgleda da je posvuda napeto s cijenama najma nekretnina...Harrisonu Marshallu (28)dozlogrdile su visoke cijene najma te je odlučio po tom pitanju poduzeti nešto radikalnije mjere…


Umjetnik je najavio da planira godinu dana živjeti u kontejneru za smeće u Bermondseyju u jugoistočnom Londonu, što će biti i umjetnikova svojevrsna “izjava” na sulude troškove života koji su dosegnuli pozamašne razmjere u glavnom gradu Engleske.


Kazao je da namjerava do kraja ove godine živjeti u kontejneru koji se obično koristi za skladištenje, premještanje i odlaganje građevinskog otpada, prenosi Sky News.
Govoreći o projektu, izjavio je: „Da bih mogao živjeti na ovom području, ovo je bila jedina opcija za mene, što je jednostavno ludo.


Kad sam se vratio u London, krenuo sam u potragu za sobom i, očito, unutar tog vremenskog okvira cijene su poludjele.


Došlo je do trenutka kada ako niste bili voljni uplatiti svoj depozit isti dan kad ste sobu pogledali, zapravo niste imali šanse”.


Novi Marshallov dom montaža je koja se sastoji od standardnog kontejnera kakav se u našim prostorima koristi za prijevoz glomaznog otpada nad kojem je nadograđen bačvasti drveni krov.


Tuširanje planira obavljati na poslu ili u teretani, rekao je, a koliko se da saznati iz izvora, Marshallov “skip” već je ugostio i nekoliko prijatelja koji su željeli vidjeti novi dom.