Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SHOPPING SAVJETI

U koje doba godine su najbolja sniženja i popusti u Hrvatskoj?

27.10.2022. 09:35
U koje doba godine su najbolja sniženja i popusti u Hrvatskoj?

Foto: Promo

Uloviti željeni proizvod ili uslugu na popustu uvijek donosi mnogo zadovoljstva, a posljednji mjeseci kalendarske godine uvijek nude takve prilike u našoj zemlji.


U doba inflacije i konstantnog rasta cijena osnovnih namirnica, svaki popust u Hrvatskoj zlata vrijedi, pogotovo ako radite u tvrtki u kojoj vaša primanja iz godine u godinu ostaju ista.


Baš zbog toga hrvatski građani najviše kupuju u onim razdobljima kada trgovine nude najbolje popuste i najatraktivnije promotivne akcije. To posebno dolazi do izražaja u doba blagdana, ali i u drugim razdobljima pa je svakako važno pratiti vijesti o sniženjima te brzo reagirati, kupovinom onih stvari koje si želite priuštiti u trenucima kada za njih dobivate najbolju cijenu.


A dobra je vijest da su neki od najboljih popusta i rasprodaja na rasporedu u mjesecima koji dolaze, u samoj završnici kalendarske godine.


Black Friday i božićna sniženja


Rasprodaje u trgovinama možemo podijeliti na sezonske, blagdanske i prigodne. Postoje proljetne, ljetne i jesenske sezonske rasprodaje, kojima je obično povod rješavanja artikala koji neće biti traženi u mjesecima koji dolaze, ali mogu biti aktivirane i kako bi se potaknula kupovina, u razdobljima u kojima kupci inače nisu skloni potrošnji.


Blagdanska sniženja u Hrvatskoj su pak vezana uz Uskrs, Božić i Novu godinu. Pogotovo to dolazi do izražaja od 25. prosinca nadalje, kada su božićni i novogodišnji popusti postali tradicija, u danima kada se trgovine pokušavaju riješiti zimskih artikala, ali i potaknuti potrošnju kupaca koji postaju posebno aktivni i spremni dio novca pretvoriti u vrijedne darove, za sebe ili svoje najmilije.


U posljednje vrijeme važno mjesto zauzima i Black Friday iliti Crni Petak, koji je obično na rasporedu potkraj studenog. Radi se o američkoj tradiciji davanja značajnih popusta na taj dan, što danas imamo i u Hrvatskoj, s doduše nešto manje atraktivnim ponudama. No, dobra je stvar što se Black Friday akcije protežu tjednima uoči ovog petka pa i nekoliko dana kasnije, što daje dodatnu priliku potrošačima da po povoljnim cijenama nabave željene proizvode i usluge.


Dodajmo još tome prigodna sniženja, povodom rođendana trgovine ili možda za Dan žena, kao i nekih zaokreta u poslovanju, kojima prodavači također pokušavaju angažirati svoje kupce i potaknuti ih na dodatnu potrošnju.


Na Internetu konstantni popusti i pogodnosti


U fizičkim trgovinama možda ćete morati pričekati na odlične popuste mjesecima, no na Internetu je situacija sasvim drukčija.


Naime, oni koji posluju online ne moraju ulagati novac u skupi najam poslovnice niti plaćati osobu na šalteru, već im je potrebno samo skladište u kojem sve besprijekorno funkcionira te dogovor s dostavnim službama, kako bi kupcima na vrijeme narudžbe stigle na njihovu adresu.


Zbog toga web trgovine imaju konstantne akcije s popustima i sniženjima, gotovo svakog vikenda, kao i rasprodaje s popustom do čak 75%. A pogodnosti su ponekad personalizirane pa ćete dobiti vaučer s popustom upravo na proizvode koje preferirate, ako sustav to detektira na temelju vaših prethodnih narudžbi.


Popusti vam se također smiješe već samom pretplatom na newsletter, a spomenuta božićna sniženja te Black Friday donose još atraktivnije pogodnosti kupcima online.


Mnoge industrije zbog toga su se okrenule Internetu, uključujući i industriju igara na sreću, koja je procvala online. Upravo darovi koje dijele korisnicima su učinile online casina tako atraktivnima, kao i milijunski jackpot koji je ovdje dostupan, o kojem više možete pročitati na portalu Rizik.


Sniženja uvijek možete uloviti i na stranicama za rezervaciju turističkog smještaja, kao i na onim web mjestima gdje se prodaju edukacije, a ne zaboravimo ni program lojalnosti kojeg je popularizirao upravo Internet, koji vam daje dodatne pogodnosti i besplatna sredstva, kao nagradu za vjernost nekom prodajnom ili uslužnom objektu.


Drugim riječima, u studenom i prosincu kupce čekaju neki od najboljih popusta dostupnih u Hrvatskoj, no ako kupuju na Internetu mogu se nadati sniženjima tijekom cijele godine, ponekad prilagođenih upravo vašim potrebama, na temelju vaših prethodnih kupovina…