Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

3 načina

Tvrdoglava vodootporna maskara se teško skida? Uz ove trikove je uklonite bez gubitka trepavica

Autor: Mija Dropuljić

09.03.2023. 08:22
Tvrdoglava vodootporna maskara se teško skida? Uz ove trikove je uklonite bez gubitka trepavica

Foto: iStock

Tri super učinkovite tehnike uz koje vodootporna maskara više nije problemBez obzira na to jeste li privrženi minimalizmu šminke ili ste rutinski glamurozni, maskara je često jedan od komada šminke o kojima se ne može pregovarati i koji vam pomaže da dovršite svaki izgled. Iako ova čudotvorna stvar čini da trepavice izgledaju dugo i gusto, dolazi s grubim upozorenjem: vodootporna maskara je teška za uklanjanje bez obzira na formulu. Mukotrpna trljanja, povlačenja i brisanja, a sve to dovodi vaše trepavice u opasnost, iritira nježnu kožu i ostavlja vas s ostacima maskare posvuda.


Grubim skidanjem možete izazvati gubitak trepavica odmah, doslovno će ispasti na vašu vatu. Također možete stanjiti trepavice i one neće biti toliko jake. Koža oko vaših očiju također će biti nadražena. Ova koža je stvarno osjetljiva i treba je zaštititi. Dakle, kako ukloniti tvrdokornu maskaru bez da oštetite trepavice ili razljutite kožu? Imamo tri besprijekorne opcije koje će zauvijek riješiti ovu dilemu ljepote.


Koristite balzam ili ulje za čišćenje


Nijedna maskara nema šanse protiv balzama ili ulja za čišćenje, čak i ako se radi o super tvrdoglavoj vodootpornoj formuli. Također poznati kao “suho čišćenje”, ovi proizvodi na bazi ulja izravno se umasiraju na suhu kožu i trepavice. Vidjet ćete kako se maskara i šminka za oči doslovno tope. Također će nježno ukloniti puder, ostalu šminku, proizvode za njegu kože, prljavštinu i masnoću.
Nakon masaže jednostavno isperite vodom. Možete provesti dodatno vrijeme nježno masirajući svoje trepavice, a ako je potrebno idite na dvostruko čišćenje ponavljanjem postupka ili nastavkom sekundarnog sredstva za čišćenje. Kao bonus, balzami za čišćenje i ulja pomažu u regeneraciji i vlaženju.


Isprobajte micelarnu vodu


Možete zahvaliti Francuzima za ovaj nevjerojatan izum za njegu kože, koji koristi znanost kako bi vam pružio nevjerojatno nježno, učinkovito čišćenje. Ukratko, sićušne micele prianjaju na šminku i ostatke kako bi ih razbile radi lakšeg uklanjanja. Namočite okruglu vatu s micelarnom vodom i držite vatu na očima najmanje 30 sekundi. Zatim nježno obrišite maskaru i skinite ostatak šminke.


Ako primijetite ostatke maskare, možete ponoviti ovaj postupak prema potrebi i/ili nastaviti s drugim sredstvom za čišćenje. Sredstvo za čišćenje na bazi ulja ili tradicionalno sredstvo za čišćenje dobra su dodatna opcija ako nosite mnogo drugih proizvoda za šminku ili njegu kože i želite lijepo, dubinsko čišćenje.


Poprskajte sprej za topljenje


Gore navedene metode za uklanjanje maskare bez gubitka trepavica su jednostavne, ali ako tražite još jednostavnije rješenje za “lijenu djevojku”, odlučite se za proizvod u spreju. Naprskajte sprej po cijelom licu i šminka će se odmah početi topiti.


Nakon nekoliko sekundi, uzmite maramicu za šminku i počnite nježno uklanjati šminku dugim nježnim potezima – bez trljanja. Ponovite ovaj postupak ako primijetite da se maskara zadržala ili idite na dvostruko čišćenje micelarnom vodom, balzamom za čišćenje ili tradicionalnim sredstvom za čišćenje.


Nakon čišćenja, svakako nastavite s rutinom njege kože. Ako je vašim trepavicama potreban dodatan tretman, isprobajte regenerator za trepavice ili serum za rast. U svakom slučaju, pomoći će da vaša linija trepavica izgleda puno, sjajno i zdravo.