ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

TRANSFORMATIVNA VJEŽBA

Svakodnevno vježbajte ovu 5-minutnu naviku da biste stvorili život kakav želite

Autor: Šarlota Brnčić

17.09.2023. 09:50
Svakodnevno vježbajte ovu 5-minutnu naviku da biste stvorili život kakav želite

Foto: PixabayKako izgraditi život iz snova? Kako možemo ostvariti svoje najdublje želje? Čini se da su to pitanja na koja je teško, ako ne i nemoguće, pronaći odgovor. Živimo u društvu u kojem su nam ciljevi i želje često nametnuti izvana i nemaju mnogo veze s našim najdubljim osjećajima.


Da bismo bili sretni, moramo biti vitki i zategnuti, moramo biti uspješni na društvenim mrežama, moramo nositi takvu odjeću ili posjedovati taj stan – ​​i tako dalje.


Ali koje od ovih ciljeva doista osjećamo kao svoje, odzvanjaju li oni zapravo u našim dušama i drže li ključ naše sreće?
Prvi korak da budemo sretniji i zadovoljniji životom koji živimo je shvatiti što zaista želimo, koje su želje rođene iz našeg srca, a  nisu rezultat vanjskih utjecaja ili društvenih uvjetovanosti.


Navika da stvaramo život kakav želimo


U tu svrhu može biti korisna jednostavna, ali nevjerojatno transformativna vježba koja vas može dovesti do ostvarenja vaših želja. Uzmite bilježnicu (koju ćete koristiti samo za ovu vježbu) i olovku. Svakog jutra čim ustanete, zapišite pet stvari koje želite postići ili ostvariti.


To može biti bilo što: skupa torbica, rješenje zdravstvenog problema, zategnutije tijelo, uspjeh na nekom polju posla, mirniji odnos s partnerom.


Vaših pet želja također mogu biti različite svako jutro, ali je važno da svaka rečenica počinje sa “Želim…” i da bude što konkretnija – na primjer:


  • Želim novi auto.
  • Želim više isplativ posao na osobnoj i ekonomskoj razini.
  • Želim putovati u Sjedinjene Države.

Svrha ove male vježbe je povezati se s najdubljim dijelom sebe, onim željama koje su predugo bile skrivene.


Mnogi od nas toliko su zaglavljeni u strahu i nesigurnosti da ni ne znaju što žele, što nam je potrebno da poboljšamo svoj život (ili da stvorimo život kakav želimo).


Naprotiv, započnemo li svaki dan tako da se zapitamo što želimo, što želimo za svoju sreću, moći ćemo svoje djelovanje usmjeriti prema ostvarenju svojih najdubljih želja i, posljedično, biti sretniji.