Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

PROVJERENO RADI

Shopping trik: ovo je idealno vrijeme u danu kada trebate kupovati cipele

Autor: Mija Dropuljić

12.05.2023. 21:29
Shopping trik: ovo je idealno vrijeme u danu kada trebate kupovati cipele

Foto: iStockMožemo li imati previše cipela? Smatramo da ne možemo! U moru raznoraznih modela i vrsta cipela, teško je odlučiti se samo za pojedini par. Što je za nekoga najdraža obuća, ovisi naravno o modnom stilu i ukusu. No, sve žene se slažu što su najgore cipele – one koje su neudobne i žuljaju.


Koliko puta vam se dogodilo da ste se zaljubili u pojedini par cipela, a nakon prvog nošenja ste shvatili da su prije svega neudobne i da nema šanse da u njima možete napraviti još koji korak. U tom trenutku se uvijek pitamo kako to nismo shvatili u trgovini prilikom isprobavanja.


Postoji način kako biste “žuljeviti” scenarij mogli izbjeći – u kupnju cipela trebate ići u najboljem vremenu danu. Sigurno se pitate u čemu bi bila razlika i kako sati u danu mogu utjecati na bolju kupnju cipela? Itekako mogu!
Naime, naše noge se tijekom dana mijenjaju – ujutro se općenito osjećamo svježe, prošli smo manje kilometara i naša stopala nisu otečena. To znači da ako ujutro idemo u shopping cipela, više će nam pristajati uži kalup i manji broj. 


Tijekom dana se ta situacija mijenja. I naša stopala se nakon svih obveza osjećaju umorno, a jedna od posljedica toga su otečena stopala. Pogađate – tada će vam pasati širi kalup i veći broj.


Nije teško za zaključiti da ćemo vjerojatno ujutro kupiti cipele koje će nas potencijalno nažuljati nego što će se to dogoditi popodne. Stoga u shopping novog para cipela trebate ići u zadnjoj trećini dana, što kasnije to bolje. Tako će vam novi par cipela odgovarati tijekom cijelog dana, neće nabijati te stvarati žuljeve.


Ako niste u mogućnosti ići u shopping u ranim večernjim satima, prije nego krenete isprobavati različite modele, napravite pokoji krug po shopping centru. Tako ćete izmoriti noge te simulirati umorna i otečena stopala.