Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SKANDINAVSKA KOSA

‘Scandi Hairline’ najnoviji je trend u svijetu frizura. I srećom, nije rezerviran samo za plavuše

Autor: Sanda Milinković

28.05.2023. 13:50
‘Scandi Hairline’ najnoviji je trend u svijetu frizura. I srećom, nije rezerviran samo za plavuše

Foto: PexelsAko ste se ikada divili laganim i prirodnim pramenovima kakvi krase skandinavsku kosu, onda ste već upoznati s najnovijim trendom u svijetu frizura kojeg ćemo često viđati ovoga ljeta.


“Bez obzira na boju kose, tjeme ili oblik lica, njihovu kosu sunce kao da ljubi i pritom ističe svjetlinu, stvarajući kaskadni učinak koji ide od svjetlijeg do još svjetlijeg, u kontrastu s korijenom kose”, opisala je skandinavsku kosu njujorška frizerka Jaclyn Seabrooke.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


 


Objavu dijeli QUE HAIR SALON SYDNEY (@quecolour)Što je Scandi Hairline?


“Način na koji pramenovi vire ‘odozdo’ oko lica tako je suptilan i laskav, za razliku od ustaljene i čvrste tehnike nanošenja pramenova koja je prethodno bila u trendu”, dodaje.


Ovakav izgled pramenova koji izgledaju kao da su nastali bez ikakvog napora, doveo je trend skandinavske kose pod nazivom “Scandi Hairline”, a riječ je o posebnoj tehnici bojanja.


“‘Scandi Hairline’ tehnika je boje koja odmah osvjetljava rub linije kose oko lica koja zatim izgleda svjetlije od ostatka vaše kose da bi replicirala odsjaj sunca u kosi”, kaže frizerka.


Obično se izvodi nakon drugih usluga pramenova ili balayagea, a tehnika uključuje odabir manjeg dijela kose, širokog oko pola centimetra, duž linije kose. Ovaj se odjeljak zatim obrađuje posvjetljivačem za kosu u trajanju do 5 minuta.


“Da biste postigli besprijekornu mješavinu, važno je da boja kose bude samo jednu ili dvije nijanse svjetlija od ostatka vaše kose”, kaže Seabrooke i dodaje da to osigurava prirodan izgled.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Martha Villegas Salon (@marthavillegaz)Od prirodnog do dramatičnog


Ljepota trenda “Scandi Hairline” leži u njegovoj svestranosti, a frizerka naglašava da tehnika nije rezervirana samo za plavuše.


“Može se postići za crvenokose, brinete i ostale tamnije nijanse kose koje također žele svjetlinu. Tehnika može izgledati nevjerojatno prirodno, neprimjetno se stapajući s vašom bojom kose, ili se može kombinirati s jačim isticanjima okvira lica za dramatičniji učinak”, dodaje.


Da bi vaš “Scandi Hairline” izgledao svježe i živopisno, redovito dotjerivanje preporučuje se svakih 12 tjedana. Za brinete i tamnije nijanse, Seabrooke preporučuje sjaj ili toner da biste uklonili neželjene mjedene tonove, dodatno pojačavajući prirodan i sunčan izgled.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Kis Nora (@kis_nora89)