Petak, 22. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rastu zazubice

Recept za ružice od krumpira i slanine koje nestaju u tren oka

Autor: Life

19.05.2024. 07:12
Recept za ružice od krumpira i slanine koje nestaju u tren oka

Foto: iStock

Rapsodija okusa i hrskavosti



Ovaj će recept zajamčeno biti hit na vašoj sljedećoj zabavi jer zasigurno nikada niste poslužili ovakav krumpir! Jer umjesto dosadnog pečenog krumpira, ovdje dolazi u lijepom obliku ruže i čvrsto omotan hrskavom slaninom.


Posut s malo parmezana i začinskim biljem, u ovom obliku je hrskav i sočan u isto vrijeme – i jednostavno nevjerojatno ukusan!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


 


Objavu dijeli Fuoco E Padelle (@fuocoepadelle)


Sastojci (za 12 komada):


  • 1200 g krumpira
  • 4 žlice ulja
  • ružmarin, sol, papar
  • 120 g ribanog parmezana
  • 12 kriški slanine

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup za muffine s malo ulja.


Krumpir dobro operite i narežite na vrlo tanke ploške (cca. 2 mm) s pomoću rezača za povrće. Kriške osušite kuhinjskim papirom.


U većoj zdjeli pomiješajte 4 žlice ulja s malo ružmarina, soli i papra te u to dobro umiješajte krumpir.


Kriške krumpira podijelite na 12 dijelova. Zatim stavite te pojedinačne dijelove jedan do drugog, preklapajući ih, tako da svaka kriška uvijek bude 2/3 prekrivena sljedećom kriškom, stvarajući dugi niz.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Il Club delle Ricette (@ilclubdellericette)


Zatim svaki od ovih redova pospite s cca. 10 g (oko 1 žlica) parmezana u sredini duž svih kriški. Pripremite slaninu.


Sada pažljivo smotajte ploške krumpira s jednog kraja kako biste stvorili oblik ruže. Na kraju donji kraj gotove ružice od krumpira omotajte slaninom koja ga potom drži.


Zatim gotovu ružicu stavite u kalup za muffine i ponovite postupak za sve ostale ružice.


Kalup stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta dok sve lagano ne porumeni. Zatim pokrijte aluminijskom folijom i ponovno pecite 30 do 40 minuta dok krumpir ne bude pečen i hrskav izvana. Pažljivo žlicom izvadite iz kalupa i poslužite posipano s još malo parmezana i svježim začinskim biljem.