Foto: iStock
Uvijek odlična kombinacija za ručak ili večeru
U moru recepata s neizostavnom paštom, pronašli smo jedan za savršenu carbonaru bez puno sastojaka i gnjavaže.
Sastojci
400 g spaghetti
1 čajna žličica maslinovog ulja
200 g nasjeckane pancete
1 režanj češnjaka
4 žumanjka
50 g izribanog parmezana
50 ml punomasnog mlijeka
sol i papar
Priprema
Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju u kipućoj vodi. Dok se kuha, na tavi “prebacite” kockice pancete na ulju. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još minutu pa sklonite tavu.
U zdjeli umiješajte žumanjke, tri četvrtine ribanog parmezana i mlijeko. Po želji začinite solju i paprom pa sve zajedno dobro pomiješajte.
Kada se spaghetti skuhaju, dobro ih procijedite i ostavite u jednoj šalici vodu u kojoj se pašta kuhala.
Dodajte paštu u tavu u kojoj ste pekli pancetu, odmah prelijte smjesom od žumanjka i dobro miješajte tako da vam sva pašta bude prekrivena jajima.
Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva ili gusta, dodajte vodu u kojoj se kuhala pašta.
Poslužite odmah i ukrasite ostatkom parmezana.
Dobar tek!
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
NEZAVISNI
Erlić neće imati problema s “rukama” na proračunskoj sjednici. Podržat će ga i – Denis Barić
Zadar & Županija
most
Ivan Matić vraća se u Sabor i poručuje: Nastavit ću biti glasan oko intervencija u prostoru!
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Ostali sportovi
Trenerica JK-a Uskok
Daniela Gluhan: ‘Jedrenje nauči dijete kako samostalno donositi odluke’
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!