Foto: iStock
Likopen se kuhanjem ne gubi, već postaje dostupniji
Rajčica je kraljica toplih mjeseci, a ne samo da je dobra za vas, već se odlično slaže sa svime u kuhinji i u njoj možete uživati na tisuće načina.
Domaći umak od rajčica vrlo se jednostavno priprema, a okus će vas oduševiti.
Sastojci
- 10 kg rajčice
- morska sol po ukusu
- šećer u granulama po ukusu
Priprema
Večer prije dobro operite rajčice i stavite ih na stolnjak da se osuše. Ujutro ih narežite na komade odbacujući tvrde ili nagnječene dijelove i stavite u veliki lonac.
Kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje drvenom kuhačom dok sve ne omekšaju.
U ovom trenutku ih dobro ocijedite u cjedilu, a zatim ih stavite u mlin za povrće da uklonite kožicu i sjemenke.
Dobiveno vratite u isti lonac i još malo prokuhajte uz dodatak malo soli i malo šećera.
Prebacite u sterilizirane staklenke i spremite ih na hladno mjesto dok ne dođe vrijeme za upotrebu.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
GLASNOGOVORNIK VLADE
Milić: Hrvatska vrlo brzo dobiva novu i stabilnu vladu
Zadar
HEP JAVLJA
VAŽNA OBAVIJEST Neke ulice u Zadru u četvrtak ostaju bez struje, donosimo popis
Zadar
VELIKI PREGLED
OD 15. DO 22. SVIBNJA: Donosimo veliki pregled kulturnih događanja u Zadru i županiji
Hrvatska
ČELNIK DOMOVINSKOG POKRETA
Penava: DP-ove resore vodit će Ivan Šipić, Josip Dabro i Ante Šušnjar
Hrvatska
PREMIJER
Plenković užasnut napadom na Fica
Crna Kronika
TRAGEDIJA
Mladić podlegao ozljedama nakon teške prometne nesreće kod Benkovca
Crna Kronika
srušen i znak
BMW-om se zabio u parkirana vozila na Foši!
Crna Kronika
elektra zadar
ISTRAGA USKOK-a 22 okrivljenika sumnjiče se na primanje i davanje mita zbog – priključaka struje
Zadar
NEDOSTATAK RADNIKA
Turistička sezona pred vratima, poslodavci u turizmu na mukama
Scena
BABY LASAGNA