
Foto: iStock
Likopen se kuhanjem ne gubi, već postaje dostupniji
Rajčica je kraljica toplih mjeseci, a ne samo da je dobra za vas, već se odlično slaže sa svime u kuhinji i u njoj možete uživati na tisuće načina.
Domaći umak od rajčica vrlo se jednostavno priprema, a okus će vas oduševiti.
Sastojci
- 10 kg rajčice
- morska sol po ukusu
- šećer u granulama po ukusu
Priprema
Večer prije dobro operite rajčice i stavite ih na stolnjak da se osuše. Ujutro ih narežite na komade odbacujući tvrde ili nagnječene dijelove i stavite u veliki lonac.
Kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje drvenom kuhačom dok sve ne omekšaju.
U ovom trenutku ih dobro ocijedite u cjedilu, a zatim ih stavite u mlin za povrće da uklonite kožicu i sjemenke.
Dobiveno vratite u isti lonac i još malo prokuhajte uz dodatak malo soli i malo šećera.
Prebacite u sterilizirane staklenke i spremite ih na hladno mjesto dok ne dođe vrijeme za upotrebu.
najnovije
najčitanije
Košarka
Polufinale Prve lige
Samobor poveo 1-0, Jazine sa šest igrača ostale korak do iznenađenja
Plodovi zemlje i mora
prognoza
Repovi ciklona lagano remete ribolovne planove
Svijet
užas u francuskoj
Dječak (15) u školi nožem ubio kolegicu i ranio još troje đaka
Vinske kronike
vino tjedna
Château La Serre – Skriveni dragulj Saint-Émiliona
Zadar
PRIČA S RANČA
Mališani uz pomoć Lare Mrkić zavirili u svijet konja
Zadar
PREOPTEREĆEN SUSTAV
U OB Zadar na listama za preglede 66 tisuća pacijenata! Evo koga se čeka najduže
Zadar
TRIBINA NA OTVORENOM
Radeta dao potporu stanarima Krležine ulice pa poručio: “Ako opet uklone ogradu, prijavit ću gradonačelnika”
Plodovi zemlje i mora
brojni uspjesi
Bajlovi znaju kako se to radi: Najuspješnija su obitelj u svijetu ribolova s čak 467 medalja
Županija
SAGA
BORBA ZA OŠLJAK! Stanovnici protiv priveza i najezde izletnika, a brodari se bune: ‘Mi nismo ovlašteni davati…’
Kultura
ZRELOST IZRAZA