Foto: iStock
Likopen se kuhanjem ne gubi, već postaje dostupniji
Rajčica je kraljica toplih mjeseci, a ne samo da je dobra za vas, već se odlično slaže sa svime u kuhinji i u njoj možete uživati na tisuće načina.
Domaći umak od rajčica vrlo se jednostavno priprema, a okus će vas oduševiti.
Sastojci
- 10 kg rajčice
- morska sol po ukusu
- šećer u granulama po ukusu
Priprema
Večer prije dobro operite rajčice i stavite ih na stolnjak da se osuše. Ujutro ih narežite na komade odbacujući tvrde ili nagnječene dijelove i stavite u veliki lonac.
Kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje drvenom kuhačom dok sve ne omekšaju.
U ovom trenutku ih dobro ocijedite u cjedilu, a zatim ih stavite u mlin za povrće da uklonite kožicu i sjemenke.
Dobiveno vratite u isti lonac i još malo prokuhajte uz dodatak malo soli i malo šećera.
Prebacite u sterilizirane staklenke i spremite ih na hladno mjesto dok ne dođe vrijeme za upotrebu.
najnovije
najčitanije
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Hrvatska
predsjednik mosta
Grmoja: Volio bih da je Turudić omogućio cijeloj javnosti uvid u dokument o Matić
Hrvatska
REAKCIJA
Sindikat policije: Napad na policajca tretirati kao napad na pravni poredak
Svijet
izvješće
Milijarderi ove godine naslijedili rekordno bogatstvo
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Evo što je obilježilo četvrtak u Zadru i županiji
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!