
Foto: iStock
Započnite dan na pravi način
Ukusna pizza od zobenih pahuljica unosi raznolikost u vaš doručak i iznenađujuće laska figuri.
Napravljena je od samo pet sastojaka, ima mnogo proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih vlakana.
Ovu pizzu za doručak možete sjajno prilagoditi vlastitom ukusu i pripremiti je raznoliko. Pečeno jaje, avokado, kozji sir ili dimljeni losos, što god vam padne na pamet izgledat će dobro na njoj.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sadrže mnogo minerala
Zašto su zobene pahuljice tako zdrave? Činjenica da su zobene pahuljice temelj zdravog doručka posebno je korisna za zdravlje jer imaju niz blagodati. Zobene pahuljice bogate su složenim ugljikohidratima, visokokvalitetnim bjelančevinama i vlaknima koji doprinose dugotrajnoj sitosti.
Bogate su vitaminom K, B1 i B6, što znači da jačaju kožu, kosu, nokte, pa čak i naše živce.
Također sadrže mnogo minerala poput bakra, cinka, fosfora, magnezija, kalcija i kalija koji su neophodni za procese u tijelu.
Budući da zobene pahuljice idealno opskrbljuju tijelo makro i mikronutrijentima, sprječavaju želju za hranom i održavaju šećer u krvi na konstantnoj razini tijekom dana.
Zahvaljujući vlaknima koje sadrže, zobene pahuljice izvrsne su za zdravlje vaših crijeva.
Topivo vlakno beta-glukan posebno služi kao “hrana” za važne crijevne bakterije i tako potiče razvoj zdrave crijevne flore.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
Za 1 pizzu:
- 100 g zobenih pahuljica
- 100 ml vode
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g grčkog jogurta
- Sol i papar
- 300 g svježeg špinata
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 1 šaka naribanog sira
- Dodatak po izboru npr. kozji sir, pečeno jaje, avokado
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema
Zobene pahuljice sameljite u blenderu dok ne dobijete brašnastu strukturu. Zatim umiješajte vodu, ulje, prašak za pecivo i sol.
Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte tijesto. Grčki jogurt pomiješajte sa solju, paprom i prstohvatom muškatnog oraščića te izlijte na tijesto.
Operite i ocijedite špinat. Također dodajte u tijesto. Pospite malo ribanog sira.
Pecite na temperaturi od 220 stupnjeva oko 20 minuta.
Na kraju obogatite pizzu dodatkom po izboru.
najnovije
najčitanije
Kultura
OD 23. DO 30. TRAVNJA
Donosimo veliki tjedni pregled kulturnih i zabavnih događanja u Zadru i okolici
Zadar
MOTO KLUB "BIK"
Moto defile u čast preminulom Vedranu Sitnici “Zeki”
Hrvatska
ISTRAŽIVANJE NOĆI KNJIGE
Hrvati čitaju manje od europskog prosjeka, kažu da za to nemaju interesa
Kultura
GLAS GLUMACA
Ivica Pucar o rodnom gradu i glumačkoj strasti: “Kazalište u Zadru je moja kuća”
Zadar
NA FORUMU
Zadarska nadbiskupija objavila važne informacije za proslavu Nedjelje Božjeg milosrđa
Crna Kronika
TEŠKE OZLJEDE
Napadi u središtu Zadra! Mladić teško ozlijeđen, napadnut je na predjelu Jazina
Županija
BROJNA OBITELJ
Obitelj Mitrović okupila 47 članova na Uskrs: ‘Nas je osmero braće i sestara, svi smo složni’
Zadar
NEOBIČAN LJUBIMAC
UŽIVA U VISOČANIMA! Divlja svinja Mala Šimu prati u stopu: ‘Kod mene će biti zauvijek!’
Hrvatska
odluka vlade
U subotu Dan žalosti zbog smrti pape Franje. Evo što to znači
Zadar
MORAJU PLATITI