Foto: Shutterstock
Za one koji ne mogu bez mesa, poslužite ih uz slasni komad s roštilja
Ovaj recept je posebno jednostavan za pripremu pa se preporučuje i onima koji nisu vješti kuhari.
Sastojci:
- 1 kg zrelih rajčica
- 250 g krušnih mrvica
- 1 žlica slanih kapara
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 glavica češnjaka
- 1/2 čaše maslinovog ulja
Priprema: Nakon pranja rajčice prerežite po dužini. Uz pomoć čajne žličice izvadite pulpu i sok te sve stavite u zdjelu u koju potom dodajte prethodno dobro namočene u vodi pa sitno nasjeckane kapare, zatim peršin.
Dodajte zgnječeni češnjak te začinite solju, paprom i pokapajte malo ulja. Na kraju dodajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte.
Ispražnjene rajčice je potrebno obilno posoliti.
U ovom trenutku od dobivene smjese u zdjeli oblikujte male kuglice.
Kuglice slažite u prazne rajčice i stavite jednu do druge u podmazan pleh da se peku na 220° najmanje sat vremena.
Rajčice će biti gotove kada se stvori zlatna korica.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE