Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Bitan korak

Par trikova za čišćenje i dezinfekciju palete sjenila

Autor: Lucija Sučić

11.04.2024. 16:30
Par trikova za čišćenje i dezinfekciju palete sjenila

Foto: iStock

Bez bakterija, molimo!Dok u skincare svijetu prije samog nanošenja proizvoda peremo ruke, a sve kreme i serume nanosimo tako da ne kontaminiramo same proizvode, jeste li kada razmišljali što se događa s kozmetičkim proizvodima, konkretnije, paletama sjenila?


Kistiće kojima nanosimo sjenila najčešće nisu uvijek svježe oprani i dezinficirani, stoga se na površini sjenila mogu pronaći bakterije kojima nije mjesto na očima.


Baš kao i kistovi za šminkanje, tako i palete zahtijevaju svoju njegu i čišćenje svako toliko kako ne bi došlo do kontaminacije i kako biste oči mogli šminkati bez opasnosti od neželjenih situacija!


Što je potrebno?
Za temeljito čišćenje i dezinfekciju vaših omiljenih paleta sjenila neće vam trebati puno proizvoda; štoviše, vrlo vjerojatno većinu toga imate kod kuće.


Najvažnija je “kemikalija” tu 70%-tni alkohol u bočici na raspršivač, a uz to trebati će vam štapići za uši, blazinice, maramice i čisti ručnik.


Kako ih temeljito očistiti?


Prije svega, očistite radnu površinu i sve materijale te palete stavite na jedno mjesto.


Potom ćete očistiti plastične dijelove palete i kućišta u kojem se nalaze sjenila ili puderi. Pošpricajte papirnatu maramicu alkoholom (ili posebnim kozmetičkim sredstvom za dezinfekciju), pazeći da je dovoljno vlažna, ali ne i natopljena, te nježno obrišite kućište svoje palete, uključujući vanjski poklopac i bazu.


Kako biste pokrili sve kutove, upotrijebite štapić za uši umočen u alkohol.


Nakon toga slijedi dezinficiranje sjenila tako da ćete sa otprilike deset centimetara udaljenosti poprskati paletu sjenila s alkoholom. Nemojte pretjerivati i natapati ju, već će nekoliko špriceva biti dovoljno. Ostavite paletu da se osuši nekoliko minuta prije nego što prijeđete na sljedeći dio procesa dezinfekcije.


Kako biste bili potpuno sigurni da nijedan dio sjenila neće ostati nedezinficiran, naprskajte blazinicu alkoholom te lagano utapkajte svako pojedinačno sjenilo.


Konačno, paletu stavite na ručnik i ostavite na suhom i čistom mjestu da se osuši na zraku.