ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Skroman sastojak

Ovo su samo neke od sjajnih prednosti korištenja glicerina u njezi usana

Autor: Lucija Sučić

20.05.2023. 09:45
Ovo su samo neke od sjajnih prednosti korištenja glicerina u njezi usana

Foto: iStock

Dajte svojim usnama tretman kakav zaslužuju!Iako na tržištu postoji bezbroj balzama, pilinga i maski za usne koji svi redom obećavaju punoću, mekoću i sjaj usana, neopjevani i skromni junak za njegu usana je – glicerin!


Ovaj čudesan sastojak čini usne mekima tako što u njima zadržava vlagu i time ih štiti od dehidracije. Na koje sve načine glicerin ima pozitivan učinak kada je u pitanju njega i zdravlje usana, pročitajte u nastavku teksta!


Za meke hidratizirane usne


Upravo hidratantna svojstva glicerina čine ga idealnim za njegu suhih i ispucalih usana. Glicerin je odličan prirodni ovlaživač koji ima sjajan učinak na zaglađivanje a samim time i vizualno pomlađivanje usana.
Isto tako, glicerin djeluje na rješavanje problematike ispucalih usnica.


‘Piling’ djelovanje protiv iritacija


Kod izrazite suhoće usana gotovo je uvijek prisutna njihova iritacija, u čemu glicerin može pomoći kao vrijedan saveznik.


Uz to, glicerin ima sposobnost uklanjanja mrtvih stanica kože s usana te ima svojevrstan ‘piling’ efekt ukoliko ga se koristi na svakodnevnoj bazi.


Sve u svemu, glicerin je jedan od najboljih sastojaka za brigu o usnama što u konačnici utječe ne samo na njihov izgled, već i zdravlje, te ga možete koristiti tijekom čitave godine.