Četvrtak, 21. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Idealan doručak

Ovo su pogreške koje stoje na putu do savršene zobene kaše

Autor: Mija Dropuljić

16.09.2023. 08:07
Ovo su pogreške koje stoje na putu do savršene zobene kaše

Foto: iStock

Započnite dan na zdrav način



Ako svakodnevno za doručak uživate u slasnoj zobenoj kaši, to je izvrsno za vas. Zobene ne samo da su izvrsnog okusa, već vas drže sitima do ručka. Ali pri pripremi ovog doručka mnogi rade greške. Saznajte koje su to.


Zobene pahuljice pripremate s vodom


U kombinaciji s proteinima, zobene pahuljice mogu napuniti želudac do ručka. Što to znači za pripremu? Umjesto vode, u doručak dodajte mlijeko ili nezaslađeno sojino mlijeko. Volite li više bademovo ili kokosovo mlijeko? Može i to, okus će biti još zanimljiviji.  Međutim, budući da obje vrste mlijeka sadrže manje proteina, trebali biste dodati dodatnu porciju orašastih plodova ili sjemenki.


Koristite pogrešnu posudu


Nemojte pripremati zobene pahuljice u premalenoj posudi za doručak. Veliki i duboki tanjur ne samo da štiti od prelijevanja nakon bubrenja, već daje pahuljicama dovoljno prostora da razviju svoj okus i spoje se sa svim sastojcima.


 Dodali ste zobene pahuljice u pogrešno vrijeme




Ako kašu pripremate s toplim mlijekom, morate uzeti u obzir dvije stvari. Ako više volite da vam doručak bude kremast, zobene pahuljice dodajte tek kad mlijeko zakuha. Ako želite da zob zadrži svoj oblik, ubacite je u hladnu tekućinu prije zagrijavanja.


Zaboravljate na sol


Nije važno uživate li u slatkom ili slanom doručku od zobenih pahuljica, uvijek biste trebali dodati prstohvat soli. Ako to učinite od samog početka, vaša će kaša biti prekrasno orašasta i neće biti dosadna.


Uvijek ih jedete na isti način


Ako nikada ne mijenjate svoj doručak, ne samo da ćete naviknuti svoje okusne pupoljke, već će vam i nešto nedostajati. Što kažete na primjer na trik sa zobenom kašom Jennifer Aniston? Kako bi svojoj kaši dala prirodni proteinski zalogaj, Aniston koristi ovaj pametan kuharski trik: Neposredno prije nego što je zob gotova, umiješa bjelanjak. To daje onu pahuljastu teksturu koja je ukusna.