Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Omiljena ljudska aktivnost

Ovaj se horoskopski znak najbolje ljubi! I ne, nije riječ o vama, Lavovi...

Autor: Sanda Milinković

03.07.2023. 07:40
Ovaj se horoskopski znak najbolje ljubi! I ne, nije riječ o vama, Lavovi...

Foto: iStock

U svijetu zvijezda i horoskopa, postoje određeni znakovi kojima ljubljenje ide boljeZnanstvenici su utvrdili da je praksa ljubljenja stara otprilike tri i pol tisuće godine. Prvi su se počeli ljubiti na jugu istočne Azije, ali pojedini dokazi u obliku glinenih ploča i crteža, ukazuju na to da je praksa započela još u drevnoj Mezopotamiji prije četiri i pol tisuće godine.


Unatoč znanstvenim otkrićima, doktorica Sophie Lund Rasmussen s Oxforda, kaže da ljubljenje nije tek dio prošlosti kojeg je čovječanstvo usvojilo već elementarno ljudsko ponašanje.


“Istraživanja provedene nad čimpanzama i bonobo majmunima, najbližim ljudskim rođacima, pokazala je da se ljube i ljudi i majmuni, što može objasniti da je ljubljenje fundamentalno ponašanje kod čovjeka. To bi objasnilo zašto se ljubljenje pronalazi u svim drevnim i sadašnjim kulturama”, kaže Rasmussen, a prenosi NYP.
U svijetu zvijezda i horoskopa, postoje određeni znakovi kojima ljubljenje ide bolje, a apsolutni pobjednici su Ovnovi. Oni ljubljenje obožavaju i nije ih strah reagirati na osnovu impulsa ili intimnosti.


Bik je snažan i strpljiv pa će se ljubiti sporo i dekadentno. Poljubac je jedino što može utišati Blizanca, a Rakovi se ljube kao da im je jezik most za Terabithiju. S rukama u kosi i reflektorom iznad njih, Lavovi se vole ljubiti filmski.


Djevice će ljubiti oprezno, kao da traže čuvanje nekakve tajne, a Vaga će se ljubiti kao da vas doista voli – pogotovo kada vas uopće ne voli.


Škorpioni se ljube svom snagom, a Strijelci kao da voze auto za bijeg. Jarčevi će ljubljenjem provjeriti zdravlje vaših zuba, a Vodenjaci će se ljubiti kao da pokušavaju riješiti sve vaše misterije.


A Ribe? E to je potpuno transcendentalan poljubac za pamćenje!